La Bucureşti, lansarea oficială a președinției României la Consiliul Uniunii Europene


*În 10 şi 11 ianuarie 2019, în prezenţa Colegiului comisarilor europeni, a preşedinţilor Comisiei Europene, a Parlamentului european şi a Consiliului Europei  

     Președinţia rotativă (mai multe informaţii la https://www.consilium.europa.eu/ro/council-eu/presidency-council-eu/) a României la Consiliul Uniunii Europene, pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, se lansează oficial în 10 ianuarie 2019 cu evenimente în două zile în 10 şi 11 ianuarie, în Bucureşti, la care participă Jean-Claude Juncker – preşedintele Comisiei Europene,  Colegiul Comisarilor europeni. Aceşti oficiali vor fi prezenţi inclusiv la un concert la Ateneul Român joi, 10 ianuarie 2019, de la ora 20.00. Concertul este susținut de Orchestra Uniunii Europene (cu muzicieni din state UE, între care mai mulți artiști români recunoscuți internaționa) şi va fi transmis, în direct, de toate posturile Societății Române de Radiodifuziune. Soliști sunt soprana Adela Zaharia (laureata marelui Premiu a Festivalului concurs internaţional de canto „Hariclea Darclee” de la Brăila, în 2012 https://brailachirei.wordpress.com/2012/08/13/festivalul-concurs-hariclea-darclee-editia-2012-de-la-braila-la-final/), mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Michael Konig și basul Sorin Coliban. Dirijorul orchestrei va fi Ion Marin, iar corul Filarmonicii „George Enescu” va fi dirijat de Ion Iosif Prunner; în program: Rapsodia română op. 11 nr. 1 în La major de George Enescu  și partea a IV-a din Simfonia a IX-a op.125, în Re minor de Ludwig van Beethoven.

Ceremonia oficială de lansare a preşedinţiei României la Consiliul European are loc joi, 10 ianuarie 2019, cu discursuri susţinute de președintele Juncker, de premierul Vasilica Viorica Dăncilă, de  Antonio Tajani – preşedintele Parlamentului European, de Donald Tusk – președintele Consiliului European. Evenimentul poate fi urmărit în direct pe portalul EBS+

În 11 ianuarie 2019, președintele Comisiei Europene va avea întâlniri bilaterale cu Klaus Werner Iohannis, președintele României nefiind singurul interlocutor, ci şi primul-ministru Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă, una cu președintele Jean-Claude Juncker şi preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, alta cu președintele Juncker şi premierul Dăncilă, la Palatul Victoria.

Agenda vizitei înalţilor oficiali europeni include și întâlniri cu Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele Senatului, cu Liviu Dragnea – președintele Camerei Deputaților. Vineri, 11 ianuarie 2019, Colegiul Comisarilor are întâlniri cu președintele României și prim-ministrul României pentru discuţii referitoare la prioritățile președinției române la Consiliul European.

Reclame

2 comentarii

  1. […] La Bucureşti, lansarea oficială a președinției României la Consiliul Uniunii Europene […]

  2. […] La Bucureşti, lansarea oficială a președinției României la Consiliul Uniunii Europene […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.