„Primăvara Europeană a Poeţilor”, festival la Chişinău


*Participă la această a IX-a ediţie poeţi şi traducători din Franţa, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaidjan * Manifestare desfăşurată în 7 – 9 mai 2029; organizată de ICR „Mihai Eminescu” din Chişinău 

  La Chişinău, în Republica Moldova, se întâlnesc în 7 – 9 mai 2019 poeţi şi traducători din Franţa, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaidjan pentru a participa la Festivalul internațional „Primavara Europeană a Poeților”, a IX-a ediţie. Manifestarea este organizată de Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” de la Chişinău şi Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.

       Printre participanţi se numără scriitorii Magda Cârneci – preşedinte PEN Club România, Linda Maria Baros, Valeriu Stancu – director Editura Cronica din Iaşi, Daniel Corbu, Mircea Dan Duță, Stere Bucovală (brăilean, organizator împreună cu Valeriu Stancu a Festivalului „EuroPoezia” la Brăila), Eugen Suciu, George Târziu din România, Christian W. Schenk – reprezentând Germania, Farid Huseyn din Azerbaidjan, Luba Felsher din Israel, Andy Fierens din Belgia, Evgheni Stepanov din Rusia, Yekta din Franţa.

        Marți – 7 mai 2019 – de la ora 10.00 se depun flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, după care la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova preşedintele Uniunii – Arcadie Suceveanu – va prezenta pe invitații la ediția 2019 a festivalului. De la ora 17.30 este programat simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”. Miercuri – 8 mai 2019 – în jurul orei 11.00 începe un „desant poetic” în licee și facultăți din Chișinău, iar de la ora 16.00 are loc lansarea colecțiilor de poezie „Primăvara poeților” și „Cartea Poeziei” apărute la Editura Arc. Finalul zilei va fi cu un „podium poetic” şi un recital susținut de participanți. Joi – 9 mai 2019 – de la ora 17.00 începe al doilea podium poetic, la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova. La finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.