Festival turcesc, la Brăila


*În municipiu – parc Monument * În zilele de 5, 6 şi 7 iulie 2019 * Bucătărie autentică – baklava, kebab, cafea turcească, muzică şi alte tradiţii turceşti

Pentru că Brăila multiculturală înseamnă şi cunoaşterea, folosirea şi deprinderea unor taine ale artei gastronomice şi a altor detalii tradiţionale ale unei comunităţi trăitoare pe malul Dunării, cea Turcească – cu membri mereu prieteni cu românii născuţi şi crescuţi la Brăila, dar şi membrii altor comunităţi etnice brăilene, cu a Grecilor, a Ruşilor lipoveni, a Evreilor, a Bulgarilor, a Romilor (ţiganii, să le spunem pe numele adevărat), a Armenilor, ca să numim comunităţile cu membri activi astăzi în viaţa socială, în perioada 4 – 7 iulie 2019 a fost gândit un festival turcesc.

Manifestarea, în primul rând gastronomică, se va desfăşura în parcul Monument. Organizatorii promit publicului gustul autentic şi mirodeniile orientale ale Turciei, cu baclavale şi sarailii, cu kebab şi muzică turcească, dar şi nelipsita, de la un timp. cafea pe care turcii au făcut-o renumită – nu degeaba îi spunem „cafea turcească”, plus alte atracţii pe care le vom gusta numai dacă ne apropiem de spaţiul festivalier din zilele de vineri, sâmbără şi duminică în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Nota red. Mi-ar fi plăcut să nu fie iar un festival cu mirosuri de mâncare în parc… unde e loc de recreere şi siestă, de linişte şi mai cu seamă aer plăcut datorat naturii. În fond, brăilenii trebuie să înveţe odată şi odată că în parc mergi să te plimbi… dar cine s-i ajute?!?

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.