De Ziua Pompierilor, vernisaj la Muzeul Brăilei „Carol I”


*Expoziţia „Eroii de lângă noi” poate fi admirată la sediul muzeal din Piaţa Traian *Vernisaj vineri, 13 septembrie 2019, ora 11.00

   La Muzeul Brăilei „Carol I” se vernisează vineri, 13 septembrie 2019, de la ora 11.00 expoziția „Eroii de lângă noi” organizată cu ocazia Zilei Pompierilor și realizată în colaborare cu Muzeul Național al Pompierilor „Foișorul de Foc” București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” al județului Brăila și colecționarul particular Codrin Răzvan Țiplea din Iași.

Expoziția de la sediul central muzeal (Piața Traian nr. 3) cuprinde piese reprezentative pentru munca eroilor împotriva focului devastator din patrimoniul Muzeului Național al Pompierilor „Foișorul de Foc” București, piese din patrimoniul Muzeului Brăilei „Carol I”, obiecte din dotarea ISU „Dunărea” al județului Brăila, machete de mașini de pompieri din colecția particulară a lui Codrin Răzvan Țiplea din Iași. Prezintă col. Ion Cristian – inspector șef ISU, Pricop Ghena – șef Secția Istorie, Viorica Preda de la Secția Istorie a muzeului brăilean.

** * Ziua Pompierilor s-a instituit, din 1953 în România, pentru a rememora o bătălie din 13 septembrie 1848 care a avut loc pe dealul Spirii, ciocnirea fiind între o companie de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgăneascu şi un un corp de armată al Imperiului Otoman.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.