Grădinița PP nr. 2 Brăila, nou proiect Erasmus+


*Parteneri în proiectul „Copiii iubesc natura” sunt din Italia, Letonia, Polonia, România, Turcia, Ungaria * Brăila a făcut lansarea de proiect în 10 octombrie 2019

Grădinița cu Program Prelungit (PP) nr. 2 Brăila – profesor Rodica Topal, director – este beneficiară a unui nou proiect de parteneriat strategic Erasmus+ KA 229 intitulat   „Copiii iubesc natura” care se desfășoară în perioada 2019 – 2021 cu parteneri instituții din cinci țări europene: Ungaria – coordonatoare de proiect, Turcia, Polonia, Letonia și Italia.

     „Prin acest parteneriat dorim să dezvoltăm preșcolarilor dragostea față de natură și conștientizarea cu privire la mediu și ciclul vieții, prin dobândirea unor deprinderi care pot fi practicate pe toată durata vieții, ducând la dezvoltarea durabilă a viitoarei generații;,aceasta fiind și tema parteneriatului. Copiii de astăzi au posibilități limitate de a se conecta cu natura, tehnologia ocupând o parte semnificativă din timpul acestora, pe parcursul unei zile, în detrimentul jocului în aer liber. În acest sens prin implementarea proiectului, dorim să îndrumăm preșcolarii pentru a descoperii tainele naturii, petrecând cât mai mult timp în aer liber. Grupul țintă este format din preșcolari cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, școlari, părinți și comunitatea locală. Implementarea activităților din proiectul de parteneriat va conduce la dezvoltarea personală a preșcolarilor prin libertatea de manifestare și exprimare pe care le-o oferă educația în aer liber, însumând nenumărate beneficii fizice, emoționale, mentale ce asigură bunăstarea individului și, implicit a comunității din care face parte.” – organizatorii brăileni.

Parteneriatul a fost lansat la nivelul organizației și a comunității locale, joi 10. octombrie 2019 cu ocazia sărbătoririi zilelor Erasmus, prin implicarea preșcolarilor alături de părinți în diverse activități desfășurate în aer liber (exemplificare prin foto).

Pe parcursul celor doi ani, profesorii împreună cu preșcolarii vor realiza un Pachet de activități Nature loving kids”, un Ghid al profesorilor (activități outdoor), un Dicționar în imagini și un îndrumător Natura durabilă iubitoare de copii”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.