Nouă rundă DiscoverEU – pentru tineri, care pot călători gratuit prin Europa


*Înscrierile în a IV-a rundă au loc până în 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) * Tinerii selectaţi pot călători cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020 * De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50.000 (din România – 2.000) de tineri au primit permise de călătorie

    Tinerii din ţările membre UE se pot înscrie în a patra rundă a programului DiscoverEU care a început joi, 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și încheie joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET). Tibor Navracsics – comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport: „De peste un an și jumătate, DiscoverUE oferă noi posibilități tinerilor din Europa de a-și descoperi continentul. Sunt foarte mulțumit să constat entuziasmul cu care au răspuns tinerii, care formează o adevărată comunitate împreună cu tovarășii lor de călătorie și cu alții. Invit tinerii din fiecare regiune a Europei să profite de această șansă de a experimenta libertatea de mișcare în Uniune, de a-și dezvolta aptitudini importante, de a descoperi bogatul nostru patrimoniu cultural și de a-și face noi prieteniˮ. Înscrierea se face la https://europa.eu/youth/discovereu/apply_ro

Pentru a fi eligibil, beneficiarii trebuie

  • să fie născuţi între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv);
  • să aibă cetățenia uneia din țările membre în Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire;
  • să completeze corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Cei care suferă de un handicap sau de probleme de sănătate care le îngreunează călătoria, voe primi asistență și sprijin. După aceea, trebuie să răspundă la un quiz (cu excepția cazului în care s-a înscris ca membru al unui grup). Dacă e selectat, tânărul poate călători gartuit prin UE pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.

        Persoanele interesate de inițiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de întâlniri și evenimente în timpul călătoriei și pot primi un jurnal de călătorie pentru a-și nota experiențele. În fiecare an, activitățile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de prioritățile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este „Să învățăm despre Europa”, iar tema pentru 2020 va fi „O Europă verde și durabilă”.

** * Comisia Europeană a lansat inițiativa DiscoverEU (ce oferă şansa descoperirii Europei prin intermediul unor experiențe inedite, călătoria fiind în special cu trenul – există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate) în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European pentru o acțiune pregătitoare cu un buget inițial de 12 milioane EUR; bugetul pentru 2019 este de 16 milioane euro, iar bugetul estimat pentru 2020 este de 25 de milioane euro. DiscoverEU reunește mii de tineri, care formează o adevărată comunitate în întreaga Europă. Participanți care nu se cunoșteau până atunci au intrat în contact pe platformele de comunicare socială, au făcut schimb de informații sau au oferit sfaturi privind atracțiile locale, au format grupuri pentru a călători dintr-un oraș în altul sau au locuit acasă la alți participanți. De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50.000 de tineri au primit permise de călătorie. Din România, aproape 2.000 de tineri au primit permise de călătorie.

Un gând despre „Nouă rundă DiscoverEU – pentru tineri, care pot călători gratuit prin Europa”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.