Peste 170.000 absolvenți de a VIII-a, de luni susțin Evaluarea Națională


*În 15 iunie 2020 are loc proba scrisă la limba și literatura română, în 17 iunie, proba la matematică și joi,, proba de limba și literatura maternă 

La Evaluarea Națională din sesiunea iunie 2020 s-au înscris 172.482 absolvenți anunță Ministerul Educației și Cercetării.
Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la matematică. Pentru proba de limba și literatura maternă de joi, 18 iunie, s-au înscris 10.294 elevi.
   Examinarea națională începe la ora 9:00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de matematică.
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/ probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în      Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte – ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/ materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Au fost organizate în țară 4.337 de centre de examen.

        Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul 8.00 – 12.00). Acestea pot fi depuse/ transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.