Evaluarea Națională 2020, proba de matematică


*Prof. Viorel Botea – inspectorul școlar general al ISJ Brăila – anunță că un elev a fost eliminat și notat cu nota 1 * În țară, alți trei candidați au fost prinși încercând să fraudeze * Elevii care nu au putu susține proba acum, vor beneficia de etapa specială, din 30 iunie 

A doua probă a examenului elevilor de clasa a VIII-a, Evaluarea națională, a fost cea la matematică și ea s-a desfășurat azi, 17 iunie 2020. La nivel național au participat 172.500 (au absentat 6,9 la sută dintre candidații înscriși).

      La Brăila au participat la probă 2219, după cum confirmă prof. Viorel Botea – inspctor școlar genral la Inspectoratul școlar Județean (ISJ) Brăila: ”La a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, disciplina Matematică, au fost prezenți 2219 candidați, iar 318 nu s-au prezentat. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu)”.

prof. Viorel Botea – inspector școlar general ISJ Brăila

      Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică sunt publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la subiecte.edu.ro

       Din informarea referitoare la examen în țară reiese că prezența la această probă de examen a fost de 93.1%. Trei) candidați au avut temperatura peste maximul admis, astfel că ei vor susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie 2020,. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați patru candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu). Conform centralizării, 167 candidați se aflau în izolare și 20 candidați erau spitalizați/ se aflau în carantină. Nici ei nu au putut susține examenul la matematică. În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei de salvare care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba scrisă la matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2020.

      Mâine, 18 iunie 2020, un număr de 10.311 elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie 2020, până la ora 14:00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/ 679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.