Prof. dr. Cătălin Canciu, revenire în ISJ Brăila


*La invitația ministrului Educației, fostul inspector școlar general (2015 – 2019) Cătălin Canciu preia una din pozițiile de inspector general adjunct 

prof. dr. Cătălin Canciu, inspector școlar general adjunct la ISJ Brăila

Începând cu data de 19 iunie 2020, prof. dr. Cătălin Canciu revine la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ https://www.isjbraila.ro) Brăila – unde a fost inspector școlar general în perioada august 2015 – august 2019 (**) – dar pe poziția de inspector școlar general adjunct, înlocuindu-l pe prof. Romeo Cezar Mocanu. Numirea sa a fost decisă de ministrul Monica Anisie.

La conducerea ISJ Brăila rămân în continuare și prof. Botea Viorel – inspector școlar general (din 1 septembrie 2019, tot prin numire), dar și prof. Dan Mihai Gheorghita – inspector școlar general adjunct.

** Prof. dr. Cătălin Canciu a avut parte de adevărate ”aventuri” în mandatul de șef la ISJ, ca urmare a ”războiului” politic, el nefiind membru de partid. În două rânduri a fost demis (prin fax!) pe motive care s-au dovedit neîntemeiate – pentru că, după ce a dat în judecată Ministerul Educației, Cătălin Canciu a câștigat de fiecare dată și a revenit în funcție, așa cum era corect.

Nota red. Posibil ca acum unele voci să afirme că va fi dificil de lucrat în ISJ, dacă politicul și-ar spune în vreun fel punctul de vedere. Aceasta deoarece Viorel Botea este de la PMP (e chiar președintele Organizaiei Județene de partid) și celălalt coleg a fost numit ca reprezentant al ALDE – ambele formațiuni politice fiind la momentele repective aliate ale PSD, formațiunea care făcea numirile. În acest moment, când Guvernul e PNL, la fel și ministrul de la Educației. Cătălin Canciu ar putea să fie în poziție fragilă, chiar dacă nu e afiliat politic. Dar cum politica românească postdecembristă e mereu pe ape mișcătoare, ne putem aștepta la tot felul de valuri. Poate că, totuși, cei trei de la cârma ISJ Brăila vor duce barca învățământului acolo unde trebuie și vor vedea, așa cum se pare că au și făcut (separat sau împreună) până acum doar interesul educației, al elevilor și al cadrelor didactice.

Armanda Filipine, revista Braila Chirei

Un gând despre „Prof. dr. Cătălin Canciu, revenire în ISJ Brăila”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.