Filarmonica ”Lyra – Cavadia”, noi evenimente în stagiunea estivală


*Două concerte, în 20 și 27 august 2020 de la ora 19.00, în pavilionul de muzică din parcul Grădina Publică *Interpretează un cvintet al Orchestrei de cameră a Filarmonicii * Conducerea muzicală aparține col. (r) prof. Petrea Gogu – managerul filarmonicii

        Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Brăila continuă (după evenimentele din luna iulie – https://brailachirei.wordpress.com/2020/07/08/filarmonica-lyra-cavadia-braila-in-stagiune-estivala/) să ofere bucurie publicului meloman și nu numai lui. Astfel, col (r) prof. Petrea Gogu – managerul interimar al instituției aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Brăila – a programat și pentru luna august concerte în pavilionul de muzică (Nota red. Așa îl numește Nae A. Vasilescu într-una din cele mai vechi mențiuni, într-o publicație din 1926, despre parcul Gradina Mare sau Grădina Publică… parc numit și Grădina Belvedere, o vreme și Al. I. Cuza) – sau chioșc, foișor… cum dorește fiecare să-i spună – din parcul Grădina Publică (sau parc Grădina Mare) în zilele de 20 și 27 august de la ora 19.00.

          Invitația este pentru reîntâlnirea cu muzica bună interpretată de un cvintet îndrăgit, cu membri ai Orchestrei de cameră ”Cavadia” care ne-au încântat de fiecare dată: Gheorghe Constantinescu – clarinet; Cornelia Gheorghiu – vioară; Iulia Sava Tițea – vioară; Gabriela Lăzăroiu – violă; Tereza Gânju – violoncel.

     Din programul de concert al cvintetului filarmonicii fac parte diferite genuri muzicale – valsuri, polci, marșuri, dansuri etc – din creatia compozitorilor români și străini, orchestrate cu pricepere pentru astfel de formație de clarinetistul Gheorghe Constantinescu. Fragmente din evenimente vor putea fi urmărite și pe pagina Facebook a instituției la https://www.facebook.com/filarmonicabraila/

       Conducerea muzicală îi aparține lui Petrea Gogu. Sonorizarea este asigurată de Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu” Brăila.

       Colectivul Filarmonicii ”Lyra – Cavadia” vă așteaptă la aceste manifestări culturale, dorindu-vă ”Auditie plăcută!”

Un fragment din celebrul vals ”Valurile Dunării” al lui Iosif Ivanovici, din recitalul instrumental al Cvintetul filarmonicii oferit publicului vineri, 31 iulie 2020 în pavilionul de muzică.

 

Un gând despre „Filarmonica ”Lyra – Cavadia”, noi evenimente în stagiunea estivală”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.