Ziua Mondială a Siguranței Pacientului – 17 septembrie


*Tema din acest an este „Siguranța profesioniștilor în sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”, sub sloganul „Profesioniști în sănătate în siguranță, pacienți în siguranță” * Seara, palatul Victoriei va fi iluminat în portocaliu, culoarea aleasă de OMS pentru a simboliza Ziua pentru siguranța pacientului

      Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, 17 septembrie, reprezintă un prilej de conștientizare din partea publicului și implicare a acestuia pentru creșterea globală a înțelegerii și solidarității, care să conducă la acțiuni comune în vederea promovării siguranței pacientului. Anul acesta, 2020, tema care marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este „Siguranța profesioniștilor în sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”, sub sloganul „Profesioniști în sănătate în siguranță, pacienți în siguranță”.

Pandemia cu virusul Sars-CoV-2 a dezvăluit provocările uriașe și riscurile pentru lucrătorii în sănătate. Mulțumesc, încă o dată, personalului medical pentru implicare și munca depusă, în special în această perioadă. Urez sănătate celor 2900 colegi care au nevoie de asistență medicală, fiind infectați cu noul coronavirus. Gândul meu se îndreaptă și către familiile celor care au pierdut lupta”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În această perioadă, ca o condiţie prealabilă pentru asigurarea siguranţei pacienţilor, Ministerul Sănătății a luat măsurile necesare și a demarat acţiuni urgente de investiții pentru pregătirea unităților sanitare în vederea îngrijirii pacienților cu boala COVID-19, dar și pentru asigurarea siguranței personalului medical.

De asemenea, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în portocaliu, culoare aleasă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept simbol al evenimentelor prin care se marchează Ziua mondială a siguranței pacientului. Guvernul României se alătură astfel instituțiilor naționale și internaționale care doresc să evidențieze importanța siguranței pacientului și a solidarității, implicării și acțiunii în scopul îmbunătățirii calității serviciilor medicale. ”Marcăm, anul acesta, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, în contextul greu încercat al pandemiei COVID-19, din care am învățat două lecții de viață: grija pentru sănătate trebuie să rămână prioritatea absolută a oricărei societăți dezvoltate, iar rezultate vizibile, în beneficiul oamenilor, pot fi obținute doar prin implicarea responsabilă a tuturor – cadre medicale, cercetători, pacienți și aparținători, autorități și instituții publice”, a subliniat premierul Ludovic Orban.

Un gând despre „Ziua Mondială a Siguranței Pacientului – 17 septembrie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.