Gala Premiilor UNITER 2020, la Craiova


*Ceremonie – la 30 ani de existență a UNITER și 10 ani de teatru la Craiova – organizată în condiții de pandemie, la teatrul de vară, în aer liber * De la ora 22.00 va fi transmisie LIVE la Radio Cultural, la TVR1 și pe Facebook 

       Pandemia de COVID-19 a obligat amânarea (din 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului, cum era tradițional) a Galei Premiilor UNITER. Astfel, evenimentul va avea loc, în aer liber, la Craiova unde Teatrul ”Marin Sorescu” își serbează cei 170 ani de ființare, fiind totodată aniversat însuși UNITER la cei 30 ani de existență.

         Deci, pe 21 septembrie 2020, invitații și publicul vor respecta toate condițiile impuse de pandemie (distanțare, măști de protecție etc ) și se vor afla în Teatrul de vară din parcul „Nicolae Romanescu”. Începând cu ora 21.30 vor fi transmisii LIVE pe pagina de Facebook a UNITER sosirea pe covorul roşu a unora dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului. De la ora 22.30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, la Radio România Cultural şi online pe www.tvr.rowww.uniter.ro şi va fi preluată de pagina de Facebook a UNITER.

Actorul Ion Caramitru – președintele UNITER: „Nici nu se putea o coincidenţă mai fericită pentru o Gală aniversară şi pentru cinstirea unui Teatru etalon! Eram pregătiţi ca în luna mai, luna florilor, să ne bucurăm cu toţii la Craiova de sărbătoarea unei arte care a făcut şi face istorie în România. N-a fost să fie, un duşman nevăzut, necunoscut, un virus buclucaş ne-a lovit în plin şi a scufundat, pentru o vreme, un titanic al speranţei într-un ocean ostil şi rece. Cu masca pe figură, ca în Commedia dell’arte, ne-am ascuns de public în aşteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei şi gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ţinem gura, când avem de spus ceva despre tot şi despre toate. Astăzi vom vorbi despre cei mai buni dintre noi, îi vom vedea, îi vom premia. Rostul Galei noastre este de a ţine fruntea sus, oricând, în orice condiţii şi de a menţine Teatrul viu şi neatins, cât şi misterul mereu provocator al artei noastre„.

Festivalul „Puppets Occupy Street”/ „Păpuşile Ocupă Strada”, organizat de Teatrul pentru copii şi tineret ”Colibri” Craiova, va primi un premiu special pentru teatru de păpuşi şi marionete. Premiul special pentru machiaj de scenă va fi acordat Minelei Popa. Pentru 170 ani de istorie în teatrul românesc, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova va primi Premiul Preşedintelui UNITER.

La Craiova sunt aşteptaţi 250 de artişti, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER. Nominalizările şi premiile care vor fi acordate, disponibile la www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/

Juriul final al Galei format din Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareş – critic de teatru, Crina Mureşan – actriţă, Cristina Rusiecki – critic de teatru decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări: Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.