Festivalul de teatru de la Venezia. Biennale Teatro 2020


*Mai restrâns, din motivele evidente de pandemie COVID-19, dar se desfășoară! * Și merită știut că e TEATRU, deci calitate și modernitate și interesant și divers și frumos

Festivalul internațional de teatru de la Veneția (Venezia) are loc și în acest an, în ciuda pandemiei care și în cel mai frumos oraș din lume care îmbrățișează marea continuă să atace, prin acest virus nou, ca și cum ar fi la început. La Biennale di Venezia  sau Biennale Teatro 2020 (https://www.labiennale.org/it/teatro/2020) se revendică de la aceleași înalte idealuri ale iubitorilor artei Thaliei: calitate și dăruire, expresivitate și frumos (nu musai cel pe care îl vedem din artele plastice ori îl audiem zi de zi prin intermediul muzicii, ci acela care luminează mintea și dă sensuri, colorează idei aparent plate și justifică timpul petrecut în sala de spectacol, în fața scenei ori pe scenă, în fața actorilor sau, ca actori, în fața publicului).

Programul e pe site, există și o pagină pe rețeaua Facebook (https://www.facebook.com/Labiennaledivenezia/), ideea e să știm că există festivalul, și mâine e deja ultima zi, să urmărim – cei care ne revendicăm în grupul care gustă zilnic artele frumoase – și să folosim cele văzute acolo ca un reper, nu de alta dar adesea ce ni se oferă în România ca fiind teatru e perimat, e desuet, e aproape plat și doar de umplut vremea… of… sper să nu fie prea mulți spectatori care doar asta vor! Și bine că nu sunt!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.