La PNL Brăila, demisie pusă la dispoziția Biroului Central


*Alexandru Dănăilă-Zaharia, președintele PNL Brăila, a anunțat că și-a pus demisia la dispoziția organelor centrale de partid având în vedere recentele declarații ale lui Ludovic Orban privind organizațiile cu rezultate sub cel obținut pe țară la alegerile locale * PNL Brăila nu a reușit, la Brăila, să obțină pozițiile dorite, respectiv de la șefia Consiliului Județean și de la conducerea Primăriei municipiului

Alexandru Dănăilă–Zaharia, liderul PNL Brăila, a anunțat în conferință de presă (*) că pune demisia sa – nota red. Unii ar numi-o de onoare – la dispoziția Biroului Politic Central al partidului date fiind rezultatele de la Brăila obținute la alegerile locale, respectiv eșecul pnetru că tot PSD a rămas la putere, ca până acum. ”În fapt, noi, la PNL Brăila, eu în mod deosebit, am dorit să avem președinția Consiliului Județean și nu s-a întâmplat asta” – a subliniat Alexandru Dănăilă.

De fapt, începând din 1 octombrie se consideră dizolvat tot Biroul Politic al PNL Brăila, urmând ca decizia privind numirea unui președinte interimar să fie luată la centru, la București – cum tot de la acolo a venit sondajul din care au extras candidații cei mai bine plasați, așa spunea sondajul. Pănă atunci, atribuțiile de conducere le va deține secretarul Biroului Politic – Florin Eugen Cârligea.

Despre analiza rezultatelor, Alexandru Dănăilă a spus că ea se va face întâi la centru, dar a recunoscut câteva dintre motivele care ar fi putut sta la baza eșeului în a obține cele două poziții prin candidații Cătălin Boboc (PNL), la județ, și Lucian Căprariu (Brăila Nouă aliat cu PNL), la municipiu: campania electorală nu a fost coordonată unitar, s-au decis foarte târziu candidații, nu au fost realizate (din motive de orgolii) alianțe așa cum s-a întâmplat în țară cu toate forțele de dreapta (Nota red. Ar fi fost bună și la Brăila una cu USR – PLUS pentru că ar fi dat un alt semnal electoratului), unele declarații nefericite din timpul campaniei și tocmai acelea mult mediatizate de anumite zone ale presei, rostologolte apoi pe social-media.

Rezultatele votului la alegerile locale au fost, pentru PNL ca partid, 26,44% la Consiliul Judeţean Brăila, 18,24% la Consiliul Local Municipal Brăila. La nivel de țară, inclusiv cu alianțe, PNL a obținut vot poltic la Consilii Județene de aproape 34%.

*Nota red. Care s-a desfășurat cam prea contondent… președintele liberal fiind atacat la propriu din prea multe locuri de-odată cu opinii nu cu întrebări! nu aș zice că e un bun exemplu pentru o lecție de jurnalism, având în vedere că era transmisă LIVE pe rețeaua Facebook… poate la capitolul ”așa nu!”

30 septembrie 2020

Braila Chirei, revista de cultură și informație (Armanda Filipine & https://www.facebook.com/armanda.filipine.oficial/)

2 gânduri despre „La PNL Brăila, demisie pusă la dispoziția Biroului Central”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.