COVID-19 trimite alte școli brăilene în scenariul ”cod roșu”


*Clasa pregătitoare C la Şcoala „Creangă”, IX F și XI C la Liceul ”Iorga”, III B la Liceul de Arte ”Darclee”, grupa mijlocie la Grădinița nr. 5, grupa mare de la Grădinița nr. 19 își încetează activitatea de lucru ”față în față” și trec la scenariul online pentru o perioadă de 14 zile * Hotărârea CJSU, care funcționează la Prefectură, a pus în practică solicitărilor unităților de învățământ ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăviri

Subprefectul cu atribuții de prefect Simona Drăghinescu, de la Prefectura Brăila, transmite cea mai nouă hotărâre (nr. 44 din 1 octombrie 2020) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) al cărui președinte este și în care sunt menționate clase și grupe din unități de învățământ brăilene unde nu vor fi, pentru o perioadă de două săptămâni, cursuri în școli și grădiniță pentru că au apărut cazuri de COVID-19. Școala nu se întrerupe, ci rămâne în online, conform scenariului ”roșu”. Hotărârea CJSU a aprobat hotărârile Consiliilor de Administrație ale unităților respective.

Astfel, la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” , clasa pregătitoare C va avea cursuri online două săptămâni, din 25 septembrie. S-a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasele IX F (din 26 septembrie, timp de 14 zile) și XI-a C (din 24 septembrie, tot 14 zile) de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. Și clasa a III-a B de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” (din 21 septembrie) cursurile vor fi online pe o perioadă de 14 zile.  La fel și pentru grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 (din 28 septembrie), cursurile vor fi suspendate în formula clasică. Cursurilor grupei mare de la Grădinița cu Program Normal nr. 19, structură a Grădiniţei cu Program Săptămânal nr. 49 (începând cu 24 septembrie) vor fi tot online pe o perioadă de 14 zile.

Art. 2. (1) Unitățile de învăţământ menționate la art. 1 vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei şi cercetării. (2) Reluarea cursurilor care presupun prezența „faţă în faţă” pentru clasele menționate la art. 1, suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila” – din HCJSU nr. 44/ 1.09.2020.

Hotărârea CJSU este postată, pentru o perioadă de 30 zile, pe site-ul Prefecturii Brăila la http://br.prefectura.mai.gov.ro.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.