La PNL Brăila, președinte interimar Cătălin Boboc


*Numirea a fost de la centru, după întrunirea Biroului Executiv Național și după ce Alexandru Dănăilă-Zaharia și-a pus demisia la dispoziția deciziei partidului ca urmare a scorului obținut la alegerile locale de PNL Brăila, unul sub media pe țară

PNL Brăila are un nou președinte, interimar, în persoana lui Cătălin Boboc (foto stânga), numit în funcţie de Biroul Executiv Naţional al PNL, întrunit luni, 5 octombrie 2020.

Fostul preşedinte al liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă-Zaharia, a demisionat (https://brailachirei.wordpress.com/2020/09/30/la-pnl-braila-demisie-pusa-la-dispozitia-biroului-central/) ca urmare a scorului de sub 27% obţinut de organizația brăileană a PNL în alegerile locale, cifră situată sub media pe țară – de fapt, Ludovic Orban a cerut măsuri la nivelul organizațiilor care au avut rezultate sub așteptări.

Cătălin Boboc, declarație pentru Agerpres: „Am fost numit de Biroul Executiv Naţional preşedintele interimar al PNL Brăila, ca să pregătim organizaţia şi să ducem campania pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Mi-am propus să îi strâng aproape pe toţi colegii şi să demolez bisericuţele, să facem o singură catedrală liberală, dacă îmi permiteţi comparaţia. La nivel organizatoric, trebuie să ne mobilizăm urgent, pentru că în municipiu nu avem organizaţie de cartier, nu avem organizaţie pe secţiile de votare, aşa cum cere statutul, avem multe lipsuri încă şi nu avem niciun moment de pierdut. Imediat după alegerile locale, eu am dat un asemenea mesaj public de unitate, am spus de atunci, cred că de a doua zi, că nu avem niciun moment de pierdut. Aşa se succed campaniile în politică şi trebuie să le luăm pe fiecare în parte să construim ceva. Cuvântul de ordine trebuie să fie: unitate şi scopul nostru trebuie să fie: construcţie. Cei din conducerea partidului sau care au fost în diferite momente în conducerea partidului vor trebui să înţeleagă că nu există decât o singură variantă: unitate, acesta trebuie să fie cuvântul de bază. Cei care vin şi se implică pentru scopul comun sunt bine primiţi pe locurile din faţă, cum se spune, cei care au doar obiective personale îşi pot lua gândul de la ele. Obiectivele personale pot fi atinse doar în interiorul unui obiectiv comun şi anume acela de a scoate un scor cât mai mare la alegerile parlamentare în judeţul Brăila. Sunt nişte organizaţii în judeţ care au scos un scor foarte, foarte mic. Sunt nişte comune unde am pierdut nişte primării şi acolo trebuie să vedem repede ce facem. Colegii noştri din acele organizaţii nu trebuie abandonaţi, sunt unii care au pierdut la câteva voturi şi trebuie să-i ţinem aproape de noi, trebuie să îi încurajăm în continuare, să îi sprijinim şi noi pentru a continua, pentru că sunt cei mai mulţi dintre ei liberali vechi şi nu vom lăsa pe nimeni în urmă. Mi-am asumat în faţa colegilor din Biroul Executiv Naţional faptul că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare, tocmai pentru a elimina suspiciunea unora că aş putea fi subiectiv şi că am obiective personale şi interese personale în această campanie. Colegii din conducerea centrală, ştiind că sunt un membru vechi, un om loial partidului, care cunoaşte organizaţia şi oamenii din organizaţie, s-au gândit la această soluţie„.

Cătălin Boboc este fostul candidat al PNL la poziția de președinte al Consiliului Județean (Nota red. Câștigată cu scor mare – nu se știe de ce… încă nu sunt analize sociologice și politice deocamdată despre această anomalie, pentru că județul nu e evoluat deloc, nici economic, nici social, nici cultural de când e condus de oameni ai PSD – de social-democratul care a deținut funcția și în mandatul 2016 – 2020).

Cătălin Boboc a mai condus PNL Brăila, a fost și senator al PNL în mandatul 2012 – 2016, iar în perioada decembrie 2019 – august 2020 a fost prefect al județului Brăila. Nota red. În ambele mandate menționate aici, atât în cel de senator ( o vreme a fost președinte al Comisiei Juridice și a făcut scut la presiunile social-democraților) cât și în cel de prefect a avut bune prestații, inclusiv apariții publice care au fost net în favoarea imaginii PNL – posibil ca acesta să fie motivul pentru care PNL la centru l-a numit din nou șef la Brăila, în ciuda eșecului (și personal) din alegerile locale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.