Zi tristă în pandemie. 82 decese în România


*Cazurile noi de COVID-19 au ajuns la o cifră record, negativ, în data de 7 octombrie: 2.958 de persoane infectate din 27.814 teste efectuate cu o zi înainte * Imediat. ministrul Nelu Tătaru de la Sănătate a transmis într-un apel video rugămintea către populație să respecte măsurile de protecție impuse de autorități, măsuri care se aseamănă cu cele din alte țări, mai ales că și sistemul de sănătate de află la limita capacității de intervenție în pandemie

Informarea referitoare la situația pandemică transmisă de Grupul de Comunicare Strategică a evidențiat, în 7 octombrie 2020, câteva cifre deloc plăcute și care confirmă necesitatea unor măsuri serioase – și severe, ele deja au fost luate (N. r. Chiar dacă unii le contestă utilitatea sau se fac a nu înțelege… cu toate că pe alocuri și autoritățile ar putea fi mai nuanțate) – de protejare a sănătății.

Altfel spus, 2.958 cazuri noi (cele mai multe în Bucuresti – 514, în județele Alba 117, Timiș 104, Prahova 101) din 27.814 teste; 612 pacienți în spitale (iar în unele s-a ajuns la suprasaturație astfel că unii pacienți sunt transferați în alte unități, din alte județe); 82 decese; 553 persoane reconfirmate cu virusul SARS-CoV-2 la o nouă testate; peste 44.000 persoane în izolare și carantină (n.r Bună măsura! Dacă se respectă, tot e ceva!)

Imediat după anunțarea acestor cifre, ministrul Nelu Tătaru de la Sănătate a ieșit în conferință video și a transmis către populație rugămintea să fie respectate măsurile luate de guvern: ”Dacă numărul de infectări scade în următoarele două săptămâni, vor putea fi relaxate anumite restricții. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni. Suntem în același trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 cazuri noi și 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilație mecanică invazivă. Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile.În perioada următoare, în spitaluri și DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare din cei care lucrează în aceste spitale, pentru a putea da acea asistență medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța aceste sisteme medicale. În măsura în care indicii vor reveni, prin respectarea regulilor, sub 1,5 infectări la mia de locuitori, vom reveni și noi în momentul în care vom redeschide aceste activități. Personalul medical este același și de acum 7 luni, care a primit și 200 cazuri pe zi, care primește și 3.000 pe zi„.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/2414632748843034/

Și la Brăila numărul de cazuri noi a crescut considerabil, după ce în ultimele două zile rămăsese sub 20. Direcția de Sănătate Publică a anunțat prin intermediul Inspectoratului Județean de Urgență ”Dunărea” 52 cazuri noi, 202 pacienți în spitale și un deces în ultimele 24 ore.

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au primit sarcină de la guvern să impună, punctual – în localități, în funcție de evoluția pandemică, măsuri de protecție. Astfel, în București se închid (în ciuda protestelor patronilor, a sindicatelor) restaurante și cafenele – rămân deschise doar terase în aer liber, săli de spectacole, iar în preajma școlilor este obligatorie purtarea măștii de protecție. Toate acestea ca să se împiedice, cât de cât, circulația noului coronavirus. Din nefericire, se pare că nu e destul. Răspândirea comunitară e deja evidentă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.