Campanie cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătații Mintale


*„Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!” este titlul campaniei online cu scopul de a veni în sprijinul celor care simt în această pandemie că nu pot face față situațiilor, invitându-i să ceară ajutor specializat

Platforma digitală integrată de servicii se sănătate și wellbeing ATLAS și Facem Bine au lansat, cu ocazia zilei de 10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătății Mintale, campania online de conștientizare sub genericul „Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!”. Astfel, până în 15 octombrie 2020 șase animații ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependente și nu numai sunt postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook Instagram), menite a-i încuraja pe cei ce le vizionează să ceară ajutor specializat atunci când simt nevoia. De fapt, afirmă inițiatorii, putini oameni coroborează anumite simptome ca fiind asociate unor afecțiuni mintale, în speranța că sunt episoade trecătoare, iar stigma care planează asupra acestor afecțiuni îi încurajează pe și mai puțini dintre ei să apeleze la ajutor specializat.

Campania își propune să deschidă discuția despre stările ce pot fi semnale ale depresiei, anxietății și burnout-ului (pe acest subiect este o excelentă carte cu autori medicii Valeria Herdea – președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și Ileana Brânză de la Brăila https://brailachirei.wordpress.com/2018/11/23/cartea-sindromul-de-burnout-disponibila/), dar și să normalizeze consilierea terapeutică.

Animațiile vor fi postate până pe 15 octombrie pe paginile de social media ale ATLAS, temele fiind anxietatea, dependențele și importanța terapiei pentru starea generală de bine.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.