Raportul 2020 privind calitatea vieţii în oraşele europene


*Media europeană, de 89% mulțumiți cu orașul lor, a fost întrecută de clujeni, 95%

Săptămâna europeană, a XVIII-a, a regiunilor și orașelor a prilejuit Comisiei Europene publicarea celui mai nou raport privind calitatea vieții în orașele europene. Din cele 58.100 interviuri realizate în 83 orașe reiese că, în anul 2019, nouă din 10 persoane se declarau satisfăcute de traiul în orașul lor. În România, 95% dintre clujeni (foto Cluj-Napoca) si 82% dintre bucureşteni susțineau că sunt mulţumiţi de oraşul lor, comparativ cu media europeană de 89%.

În cele mai multe orașe din Europa de Est, conform sondajului, majoritatea consideră că s-a îmbunătățit calitatea vieții în ultimii cinci ani. Rezidenții din orașele mai mari au tendința de a utiliza mai puțin autoturismele și mai mult transportul public. În ceea ce privește incluziunea socială, orașele sunt considerate mai primitoare decât țara în cauză – în general – atât cu imigranții cât și cu membri ai comunităților marginale (LGBTI).

Elisa Ferreira – comisarul pentru coeziune și reforme: „Orașele adăpostesc aproximativ 40 % din populația UE. Acestea se află în prima linie a unora dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă Europa. Infectările cu coronavirus, de exemplu, au ajuns mai întâi în orașele mai mari și mai conectate din Europa, precum Milano și Madrid, înainte de a se răspândi în centrele mai mici și în regiunile predominant rurale. Prin urmare, este extrem de important să fim conștienți de nevoile persoanelor care trăiesc în orașe, nevoi care să ne orienteze în procesul de elaborare a politicilor”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.