Alexandru Popa, nr. 1 pe lista PNL Brăila la Camera Deputaților


*Întreprinzător în domeniul creșterii animalelor, conduce un grup de firme care a atras mai multe fonduri europene decât a reușit în ultimii 4 ani s-o facă CJ Brăila

Alexandru Popa (https://www.facebook.com/alexandrupopapnl/): Candidez pentru Camera Deputaţilor din partea PNL Brăila. Este o decizie pe care mi-o asum, cu tot ceea ce va urma, pentru că nu va fi o campanie uşoară. Dimpotrivă, atacurile împotriva mea au pornit încă din momentul în care mi-am anunţat intenţia de a candida. Pe unii îi deranjează această candidatură a mea. Poate este de înţeles. Sunt un tânăr realizat şi împlinit profesional la cei 30 de ani pe care îi am, dar vreau să vă spun că, în spatele tuturor realizărilor mele, stă o muncă extraordinară şi o voinţă de fier. Tot ceea ce am astăzi este rezultatul muncii şi priceperii. Conduc un grup de firme cu 32 angajaţi, am reuşit să accesez fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro, nu am făcut niciodată afaceri cu statul şi cred că principalul avantaj al Brăilei îl reprezintă agricultura, potenţial care, dacă este valorificat corect, poate duce la o dezvoltare accelerată a judeţului. Sunt îndrăgostit de agricultură şi am mers cu pregătirea profesională până la maximum de performanţă în domeniu, respectiv Doctorat în ştiinţe agronomice la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Am căutat să obţin performanţă în tot ceea ce am făcut şi cred că experienţa pe care o am în agricultură şi în accesarea de fonduri europene poate fi benefică nu numai pentru Brăila, ci pentru întreaga ţară. Am fost determinat să intru în această cursă electorală de piedicile pe care le-am întâlnit în activităţile curente pe care le-am desfăşurat la societăţile pe care le conduc, vizavi de fondurile europene, de irigaţii, de unele prevederi legislative, care nu se mai potrivesc cu realitatea. Am văzut unde sunt punctele slabe ale României în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene şi am priceperea şi dorinţa de a îndrepta aceste lucruri.

Când am pornit pe drumul acesta spre Parlamentul României nu m-am gândit că, în campania electorală, în loc să vorbesc despre performanţele mele şi despre ceea ce am de gând să fac în calitate de viitor deputat, va trebui să dezmint nişte atacuri murdare la adresa mea. Mă văd nevoit să reiau subiectul, pentru ultima oară: cazierul meu este unul curat (l-am făcut public luna trecută), nu sunt cercetat în niciun dosar şi nu am primit nici măcar o amendă. Instituţiile statului pot confirma acest lucru. Aşa-zisele probleme cu legea, pur şi simplu, nu există.
Campanie electorală abia începe şi tot ceea ce vă cer este să aveţi încredere în mine şi în cuvântul meu, pe care nu mi l-am încălcat niciodată. Eu cred că nu vor putea învârti la nesfârşit aceste minciuni, pentru că lumea va înţelege că asta este o manevră de manipulare, o încercare disperată de a muta atenţia de la adevăratele mele performanţe. Poate vor mai inventa şi altele, mă aştept la orice. În pomul care rodeşte, se găsesc mereu unii care să arunce cu pietre. Eu voi continua să vorbesc despre realizările mele, care nu sunt puţine la cei 30 de ani pe care îi am. Nu am nimic de spus despre contracandidaţii mei, realizările personale ale fiecăruia trebuie să vorbească. Viaţa m-a învăţat un lucru: cu cât eşti mai gol de conţinut, cu atât ecoul este mai mare, iar gălăgia mai asurzitoare, pentru a distrage atenţia de la propria persoană. Unii oamenii sunt foarte schimbători, cu aceeaşi gură azi te înjură şi mâine te pupă, depinde de interesele pe care le au în acel moment. Tot ce vreau este ca lumea să mă privească aşa cum sunt eu cu adevărat, nici mai bun şi nici mai frumos. Dorinţa mea este să fiu pe zi ce trece un om mai bun şi mai pregătit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.