Eduard Almashe, expoziția „Tente de culoare” la Tel Aviv


*Lucrările mixed media ale artistului israelian de origine română sunt găzduite de ICR Tel Aviv în perioada 9 noiembrie – 8 decembrie 2020

În perioada 9 noiembrie – 8 decembrie 2020, ICR Tel Aviv găzduiește expoziția de mixed media intitulată „Tente de culoare” a artistului israelian de origine română Eduard Almashe. Expoziția conține lucrări abstracte realizate prin tehnici de artă modernă și mixed media prin care artistul realizează o întoarcere artistică la începuturile sale creatoare cu inspirație directă în rădăcinile sale românești.

Expoziția este găzduită la sediul ICR Tel Aviv (b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 9.00 – 17.00, vineri între orele 9.00 – 14.00. Vizite doar cu programare în prealabil, la tel. 03 696 1746.

** Eduard Almashe s-a născut la Alba Iulia în 1946 și a absolvit Facultatea de Inginerie. În 1970 a început să picteze pe lemn și să sculpteze, inspirat de opera lui Constantin Brâncuși. S-a alăturat cenaclului artistic condus de Constantin Marinescu la Alba Iulia. La vârsta de 34 ani descoperă cartea „Ninge peste Ucraina” de Aurel Baranga și află, astfel, despre soarta artiștilor evrei din România în timpul Holocaustului. Emigrează în Israel în 1982; aici își continuă activitatea artistică și realizează, la comanda unor autorități locale, sculpturi metalice outdoor care pot fi văzute în parcuri și piețe publice din orașe – ex. Raanana, Hod HaSharon. A avut numeroase expoziții, personale și colective, în Israel și România, la care s-a distins mereu prin stilul inovator și prin tehnica inedită abordată. În creațiile sale, artistul utilizează tehnici de fusion art, mixed media și colaj, încorporând sau făcând uz de materiale clasice, de culori în ulei pe suport de lemn și hârtie, de instrumente tehnice – rapidograph, centrifugă, utilizând inclusiv componente de calculator sau de ceas.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.