Expoziția ”Măști”, la Casa de Cultură Brăila


*Lucrările – grafică de șevalet, gravură și fotografie – elevei Dora Maria Dobârniceanu, de la Liceul ”Tonitza”, pot fi admirate – vizitare în condiții de pandemie – până la finele lunii noiembrie 2020 în Casa Memorială ”Petre Șefănescu-Goangă”

Casa de Cultură a municipiului Brăila – manager Emanoil (Mircea) Ciucașu – găzduiește, începând din 13 noiembrie 2020, când a avut loc vernisajul, expoziția ”Măști” cu lucrări ale tinerei Dora Maria Dobârniceanu – grafică de șevalet, gravură și fotografie, elevă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București.

Imagini de la vernisaj sunt disponibile la https://www.facebook.com/culturabraila/posts/3552641128163626 Expoziția este deschisă la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” și poate fi vizitată până la finele lunii noiembrie.

** Dora Maria Dobârniceanu are 16 ani și o bogată experiență expozițională. A participat și la concursuri de profil, a expus lucrări în expoziții colective, o parte dintre ele sub coordonarea profesoarei Ileana Victoria Dragomirescu. Prima personală a fost în 2018, ”Din povești…” cu 35 lucrări de grafică de șevalet la Casa de Cultură ”Friederich Schiller” din București. O altă personală, ”Rugă pentru cele uitate a fost deschisă în 2019 la Casa Memorială ”George Enescu din Sinaia. Faptul că tinerei i s-au organizat personale este confirmat, ca merite, și de performanța școlară. Anul acesta, Dora Maria a obținut trei premii întâi la Concursul Național ”Margareta Sterian” de la Buzău – la secțiunile Pictură, Grafică și Fotografie, dar și o mențiune la Concursul Național ”Fereastră spre viitor” susținut la București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.