Dintre spitalele brăilene, Județeanul nu are autorizații PSI


*Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență, cardiologia, secția din cartierul Hipodrom și UPU nu au autorizații de securitate la incendii * Nici Spitalul Făurei nu are autorizație PSI

Tragedia/ incendiul – în care au murit 10 pacienți COVID-19 și alte șase persoane au suferit arsuri grave – de sâmbătă seara de la secția Ambulatoriu Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Județean Piatra Neamț a condus la o solicitare, de la guvern (Notă. Atunci, noaptea, premierul Ludovic Orban a convocat imediat celulă de criză, ministrul Sănătății, medicul Nelu Tătaru, s-a deplasat la fața locului și a coordonat direcționarea pacienților spre alte unități ATI), privind efectuarea de controale peste tot în țară pentru verificarea situației avizelor/ autorizațiilor de securitate la incendii (PSI).

S-au efectuat și la Brăila controale, iar de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila avem astăzi, 17 noiembrie 2020, rezultatul acestei analize. Nota red. Interesant ar fi să ne răspundă cineva din conducerea SJU ori a Consiliului Județean Brăila în subordinea căruia se află de ce nu s-a solicitat, din 2013… și până acum autorizația PSI la secția ATI?!?

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ (SJU) BRĂILA
* Pavilionul A – secția ATI nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, a fost emis aviz de securitate la incendiu în 2011, lucrările s-au finalizat în 2013, nu a fost făcută solicitarea de obținere a autorizației de securitate la incendiu. La celelalte secții din Pavilionul A nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/ autorizării de securitate la incendiu.

* Spital de Urgență „Sf. Spiridon” (foto – din cartierul Hipodrom, clădire de patrimoniu… va trebui renovată!) sau Pavilionul B nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale;
* Secția Boli Infecțioase sau Pavilionul C – are autorizație de securitate la incendiu;
* Secția Obstetrică – Ginecologie sau Pavilionul D are autorizație de securitate la incendiu parțială;
* Secția Cardiologie – Pediatrie sau Pavilionul E nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, a fost emis aviz de securitate la incendiu în 2012. Funcționează fără autorizație de securitate la incendiu ca Secție suport COVID.
* la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) – este emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările la UPU fiind în curs de derulare, urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu.

SPITALULUI DE PSIHIATRIE “SF. PANTELIMON” BRAILA
* nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.
* Ambulatoriul intergrat are autorizație de securitate la incendiu

SPITATUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BRAILA
* nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/ autorizației de securitate la incendiu.

SPITALUL ORĂȘENESC FĂUREI
* nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu, acesta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale.

VENEȚIA MEDICAL (privat)
* Spital de recuperare si boli cronice – are autorizație de securitate la incendiu

În conformitate cu Legea nr. 307 din 12 iulie 2006 (*republicată*) privind apărarea împotriva incendiilor, termenii și expresiile specifice apărării împotriva incendiilor, în domeniul avizării/ autorizării, au următorul înțeles:
Art. 1 (2)
a) autorizație de securitate la incendiu – actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean sau al municipiului București, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu;

b) aviz de securitate la incendiu – actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean sau al municipiului București, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

Un comentariu

  1. […] spitalele brăilene, Județeanul nu are autorizații PSI brailachirei.wordpress.com/2020/11/17/din… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.