Online, Concurs național de grafică „Gheorghe Naum” XXVI


*Liceul de Arte ”Hariclea Darclée”, organizatorul tradițional, are de această dată partener Muzeul Brăilei ”Carol I” * Participă cu lucrări, conform regulamentului, elevi de la licee de arte și pedagogice

Concursul național de grafică „Gheorghe Naum”, ediția a XXVI-a, se va desfășura în perioada 24 – 27 noiembrie 2020 doar în mediul online (datorită condițiilor actuale ale pandemiei de COVID-19) pe site-ul www.concursulgheorghenaum.ro și va organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, tradiționalul organizator – de altfel, inițiatorul competiției, cu partener de această dată Muzeul Brăilei ”Carol I”.

             Dedicat memoriei unuia dintre cei mai talentați artiști plastici brăileni, pictorul și gravorul Gheorghe Naum (17 aprilie 1907 – 15 mai 1968) – autoportretul artistului în imagine, se adresează elevilor claselor VIII-XII din liceele de arte și liceele pedagogice (detalii la http://concursulgheorghenaum.ro/wp/).

              Tema de anul acesta este Mărturii concentrice – limbajul plastic, de la punct la elemente complexe, dezvoltare graduală, de la centru la periferie. Inspirație: cupola, rozeta, spirala armonică, arcada, arhitectura circulară. Tema, metaforic, îndeamnă la o introspecție în construcția personalității artistice, umane.

              Secțiunile concursului sunt, ca se fiecare dată, grafică, pictură, ceramică, arte decorative (textile, modă, artă monumentală), fotografie, arhitectură, arte ambientale și design.

              Coordonatori de proiect sunt Cătălin Batîr, Alexandra Dinu, Raluca Iancu, Marilena Ioanid, Sorinel Cârstiuc, Alexandru Gurgu – artiști plastici, profesori ai Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila. Galeria foto va fi în sarcina profesorului Mădălina Mânzu, de asemenea artist plastic, dar și a laborantei Florentina Dumitrescu. Juriul va fi format din profesori de la Universitatea Națională de Arte București ca și în celelalte ediții.

Nota red. Anul trecut, competiția s-a suprapus (așa au dorit organzitorii) la premiere – detalii foto la https://www.facebook.com/search/top/?q=concursul%20national%20de%20grafica%20gh%20naum%202019&epa=SEARCH_BOX cu cea de la Concursul național de comedie ”Ștefan MIhăilescu-Brăila” derulat și el cu elevi de la licee de arte.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.