La Școala Surdila Greci, sărbătorire online de Ziua Școlii


*În zilele 6 (de Sf. Nicolae, patronul școlii) și 7 decembrie 2020 au avut loc activități inclusiv tradiționalul Târg al produselor culinare bio – cu vânzare și caritabil, abnii strânși fiind folosiți la ajutorarea semenilor care au nevoie de acest ajutor

Ziua Școlii Gimnaziale Surdila Greci, județul Brăila, este 6 decembrie când în calendarul creștin se serbează Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, sfânt care este patronul spiritual al unității de învățământ conduse de prof. Olguța Iulia Vuțino în calitate de director. Mai multe imagini în albumul de la https://www.facebook.com/BrailaChirei/posts/3660200210739208 și pe pagina Facebook a școlii https://www.facebook.com/scoala.surdilagreci

Anul 2020, un an atipic pentru toată lumea, care a dat peste cap viața multora, a transformat activitățile noastre de ziua școlii într-o activitate care s-a desfășurat doar online, dar care a avut atât de multă emoție și dăruire ca și cum am fi fost acolo, împreună, cu toții. Preșcolarii de la Grădinițele Surdila Greci, Horia și Făurei Sat au început primii activitățile, transmitând atât școlii cât și patronului spiritual al școlii, Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, câteva desene sugestive, scrisoarea către Moș Nicolae, au colorat și au umplut ghetuțele, au realizat ornamente de pom din materiale reciclabile. Elevii din ciclul primar au preluat ștafeta și au pregătit și ei scrisoarea către Moș Nicolae și și-au aranjat ghetuțele (cei din clasa simultană, CP+2) dar și niște emoționante și superbe felicitări pentru draga lor școală (cei din clasa simultană 1+3+4). Menționăm că actvitiățile s-au desfășurat pe tot parcursul week-end-ului și au culminat luni, 7 decembrie 2020, cu activitatea online pe classroom a elevilor de gimnaziu care a constat în prezentarea Legendei lui Moș Nicolae-ppt realizat de elevi, Poezii și compuneri Gânduri pentru școala mea, prezentări ppt Amintiri frumoase cu școala mea, Cea mai frumoasă poză cu școala mea și rezolvarea on line a unui rebus. Feedbackul activității a fost monitorizat cu un mentimeter. Pe parcursul week-end-ului, la sugestia unor părinți și elevi, am organizat virtual, tradiționalul nostru Târg de produse culinare bio. După cum poate vă amintiți, în fiecare an de ziua școlii am organizat un Târg de produse culinare și cu banii strânși am făcut diverse acțiuni caritabile: am donat pentru Cristi, am donat pentru familii nevoiașe din sat (am achiziționat o mașină de spălat unei familii cu 5 copii); am cumpărat fructe și dulciuri pentru 15 familii cu cel puțin 3 copii din comună, am donat pungi cu alimente bătrânilor din sat etc. Imaginile cu produsele culinare realizate de copii împreună cu părinții au fost postate pe grupul de fb al elevilor școlii și se licitează – desigur doar virtual, pentru produse prin like-uri. Elevii actuali dar și foști, cadrele didactice actuale sau anterioare au fost provocate să își lase gândurile pentru școala lor pe un padlet”, ne povestește Olguța Vuțino despre frumoasesele activități.

La mulți ani școală dragă și frumoasă! Să sperăm că vremurile care vin nu îți vor fi potrivnice! Nu uita, scoala noastră dragă, că noi mereu vom lupta să dovedim că Rural nu e sinonim cu inferior! La mulți ani!

Nota red. La Surdila Greci, cu sprijinul, Primăriei conduse de primarul Ionel Meiroșu – un om la fel de inimos ca și directoarea școlii și colegii săi din cancelarie – are loc de mult timp (s-au desfășurat mai bine de zece ediții) un concurs frumos, Rural math, tocmai în ideea că rural nu înseamnă inferior!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.