Campania globală pentru educație 2020, la Școala ”Alecsandri” Brăila


*Sub genericul ”Mandat pentru educație”, s-au desfășurat diverse activități și lecții online

Sub sloganul ”Mandat pentru educație”, activitățile desfășurate în acest an (7 – 13 decembrie 2020) în Campania Globală pentru Educație și-au propus să atragă atenția factorilor de decizie din România, mai ales celor aflați la început de mandat, asupra nevoii de a plasa drepturile copilului, în general, și dreptul la educație în mod special, în centrul preocupărilor și acțiunilor strategice asupra cărora urmează să decidă în următorii ani.

Cadrele didactice din Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri”, profesori în învățământul primar și gimnazial (director/ prof. Tudor Alina, profesorii învățământ primar Băceanu Cristina, Popescu Cristina, Vlad Gabriela, Butoi Ioana, Gavrilă Iustina, Pescaru Lidia, Constantin Safta, Grigoriță Alina, profesorii Bădără Violeta, Labeș Carmen, Iarca Cornelia, Mălâia Gabriela) alături de elevii claselor pe care le conduc, au desfășurat în campanie o serie de activități în care au pus în discuție probleme majore în domenii diverse. accesul la o educație de calitate, sănătate, dezvoltare, protecție, timp liber etc în condițiile existenței pandemiei de Covid-19. Activitățile au fost promovate în rândul colegilor, coordonator fiind prof. înv. primar Chirchiboi Camelia.

Au fost desfășurate lecții online, s-au lucrat afișe, au fost prezentate modalități de protecție a copiilor în mediul online. Mai multe imagini la https://www.facebook.com/BrailaChirei/posts/3660452937380602. S-au aplicat chestionare părinților elevilor privind siguranța pe internet, au fost analizate avantajele și dezavantajele educației la distanță.

Notă. Campania pentru educație globală este desfășurată în România la inițiativa Organizației Salvați Copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.