La Colegiul Economic ”Ghica” Brăila, nou proiect Erasmus


*Proiectul „Learn Europe is a game for young people” se desfășoară până în aprilie 2023, cu parteneri din Grecia, Italia, Republica de Nord Macedonia, Portugalia, Spania, Turcia

                Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Brăila (prof. Doinița Zafiu – director, prof. Narcisa Liliana Feichter – director adjunct) a câștigat un nou proiect Erasmus (deja se derulează altul cu fonduri europene – detalii la https://brailachirei.wordpress.com/2019/06/28/colegiul-economic-ghica-braila-proiect-erasmus-pe-competente-tic/).

Acest nou proiect cu sprijin financiar de la UE este denumit „Learn Europe is a game for young people” (acronim „learnEU”) se derulează în perioada 1 septembrie 2020 – 30 aprilie 2023 și are ca parteneri Euro-Net din Italia – coordonator proiect, Damasistem din Turcia, MPIRMPAKOS D. & SIA O.E. din Grecia, CCS Digital Education Limited din Irlanda, Asociacion de Investigacion de la Industria Deljuguete Conexas y Afines (Spania), școala Ipias G. Giorgi din Italia, școala Sredno Opstinsko Uciliste Pero Nakov din Republica de Nord Macedonia, școala Agrupamento de Escolas de Penalva do Castelo din Portugalia.

           Programul activităților și produselor intelectuale planificate va fi gestionat ca parte a unui parteneriat strategic paneuropean alcătuit din organizații cu experiență în domeniile gaming (jocuri video), formare educațională multimedia prin utilizarea jocurilor tridimensionale, dezvoltarea grupului (nota red. Traducerea aparține echipei de proiect; posibil că referința e la influențarea, la elevi, a capacității de lucru în echipă) și jocuri de predare la masă (board game). Nota red. Practic, baza teoretică este teoria educației multimedia – unde se folosește concomitent textul/ scrisul/ cartea în format clasic, grafica/ desenul, lecții în format video și sau audio, fotografia. Studiile recente demonstrează că astfel sunt nu doar mai atractive lecțiile, ci și mai permisive diferitelor categorii de personalități ale elevilor (pentru că nu toți sunt foarte atrași de textul scris, spre exemplu, simțindu-se mult mai confortabil cu o informație în format foto sau video/ animată).

În cele 32 luni de ale proiectui Erasmus, vor fi dezoltate activități bazate pe șapte instrumente/ teme: 1) istoria animată a Uniunii Europene; 2) Europa hunt; 3) Cine este cine?; 4) Descoperiți valorile fundamentale; 5) Euroquiz; 6 ) Sunt și deputat european; 7) Căi de formare recreativă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.