Vaccinul Moderna, în România


*Primele doze au ajuns și vor fi distribuite în centrele de vaccinare

Vaccinul produs de compania Moderna, al doilea aprobat la nivelul Uniunii Europene (https://brailachirei.wordpress.com/2021/01/07/al-doilea-vaccin-impotriva-covid-19-aprobat-de-comisia-europeana/), a ajuns marți – 12 ianuarie 2021 – seara în România. Oficialii au precizat că sunt 15.000 de doze. Și acest vaccin, la fel ca și cel produs de BioNTech și Pfizer, se face în două reprize – în acest caz după 28 de zile de la prima. La vaccinul BioNTech/ Pfizer e vorba de 21 de zile distanță.

Câteva diferențe între cele două vaccinuri, explicate la https://vaccinare-covid.gov.ro/rovaccinare-diferentele-dintre-vaccinurile-biontech-pfizer-si-moderna/. Conform studiilor, cele două produse accepatte în UE au eficacitate mare. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

Deocamdată se administrează vaccin împotriva COVID-19 în circa 235 de centre destinate unităților medicale, lucrătorilor din sistemul medical și social. Din 15 ianuarie începe a doua fază din Strategia națională de vaccinare.

Armanda Filipine & Braila Chirei, revista de cultură și informație

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.