Cresc alocațiile pentru copii


*Mărirea este cu 20 la sută, deci fiecare copil (2 – 18 ani) va primi 214 lei lunar, iar cei cu dizabilități cu mai mici de 2 ani câte 427 lei lunar

De la 1 februarie 2021 cresc cu 20% alocațiile copiilor în România. De altfel, Raluca Turcan – ministrul Muncii și Protecției Sociale – a anunțat această creștere încă de anul trecut. Astfel, copiii și tinerii cu vârste între 2 şi 18 ani (n. red. Chiar dacă e pandemie, pentru elevi există câteva reguli… care se vor aplica în continuare în vederea acordării alocației) vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar. Pentru copiii de până în 2 ani și copiii cu dizabilități până la 18 ani, cuantumul alocației va fi de 427 de lei lunar.

Alexandru Popa – deputat PNL de Brăila: ”Pentru copiii de până în 2 ani și copiii cu dizabilități până la 18 ani, cuantumul alocației va fi de 427 de lei lunar. Această majorare de 20% intrase în vigoare de la 1 ianuarie 2021. PNL este singurul partid interesat cu adevărat de creșterea alocațiilor. În 2015, PNL a dublat alocația de la 42 la 84 lei. În 2019, alocația a crescut de la 84 lei la 150 lei, în urma unui demers al PNL susținut cu ocazia discutării în Parlament a Bugetului de stat. La începutul lui 2020, tot printr-un amendament al PNL, s-a decis ca alocația să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației. Începând cu 1 august 2020, în guvernarea PNL, alocațiile copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani au crescut la 185 lei, iar pentru cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani cu dizabilități, au crescut la 369 lei. Obiectivul PNL este ca aceste majorări să fie adevărate, să poată fi plătite din resursele reale ale unei economii sănătoase, bazate pe investiții masive și un sector privat puternic și competitiv. Dacă am arunca pe piață bani care nu există, inflația s-ar duce la cote alarmante, la fel ca în timpul guvernărilor social-democrate. De atfel, România este singura țară din Uniunea Europeană în care alocațiile și pensiile au crescut în această perioadă extrem de dificilă. Și cel mai important: au crescut într-un mod responsabil”.

Armanda Filipine & Braila Chirei, revista de cultură și informație

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.