Bogdan Turcea, expoziție ”Imaginarium”


*La Galeria Romană, în București; vernisaj în 4 februarie 2021 * Lucrările de sculptură rămân la dispoziția publicului până în 28 februarie 2021

Galeria Romană (**) și Uniunea Artiștilor Plastici din România ne invită la deschiderea expoziţiei „Imaginarium” cu lucrări de Bogdan Turcea.

În spaţiile generoase, deja cunoscute ale galeriei, pe tot parcursul lunii februarie, suntem aşteptaţi să descoperim lucrările de sculptură ale lui Bogdan Turcea. Artistul – născut în Bucureşti, pe 7 noiembrie 1966, absolvent al Universității Naţionale de Arte, în 2017, secţia sculptură – a lucrat cu profesorii Adrian Ilfoveanu, Mihai Rusen și este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Bogdan Turcea a mai expus la Galeria Romană, cu un grup, în 2019.

Lucrările pe care le propun privitorilor sunt, în mare măsură, rodul emoţiilor şi imaginilor provenite din preconştient. Am lucrat fără schiţe prealabile, încercând, după modelul suprarealist descris de Andre Breton, să transpun ideile cât mai crude, urmând a le găsi, pe măsura dezvoltării, un sens raţional şi un mesaj uşor de descifrat. Am încercat să grupez în saloanele galeriei lucrări cu tematică comună: un salon cu lucrări de insipiraţie mitologică, un bestiar, un salon cu tematică creştină şi unul dedicat lui Don Quixote. Ideea comună, pe care încerc să o sugerez, indiferent de paradigma epocii ce le diferenţiază, este viziunea, imaginarea privind sacrul” – Bogdan Turcea..

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 4 febr. 2021, începând cu ora 18.00, accesul în incinta galeriei fiind permis unui număr limitat de persoane. Va fi transmisie live pe pagina de Facebook a galeriei https://www.facebook.com/galeriaromana În deschidere va vorbi Mariana Dragu, istoric de artă. Expoziţia este deschisă în perioada 4 – 28 febr. 2021. Program de vizitare: luni – vineri 10.00 – 18.00, sâmbătă: 10.00 – 15.00. Purtarea măştii de protecţie, care trebuie să acopere nasul şi gura, este obligatorie. Recomandăm folosirea dezinfectantului pentru mâini, pus la dispoziţie de către galerie, păstrarea distanţării fizice de cel puţin 2 m şi respectarea indicaţiilor personalului galeriei.

** GALERIA ROMANĂ (www.galeriaromana.ro) Bulevardul Lascăr Catargiu nr 1, sector 1 Bucuresti. Tel mobil+40 721 896 185. Tel fix: +40 311 079 275. e-mail:office@galeriaromana.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.