Întâlnire cu Marilena Ioanid, la Centrul de Creație Brăila


*Eveniment online, în 4 februarie 2021 de la ora 13.00, cu artista plastică specializată în tapiserie, deopotrivă profesoară la Liceul de Arte ”Darclee”

Sub genericul ”Momentul artistice. Povești din lumea colorată a unui artist plastic”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT sau Centrul de Creație, cum îi mai spunem pe scurt) Brăila condus de Alina Petronela Sulicu (notă. care a făcut din instituție una dintre cele foarte active în pandemie!) provoacă iubitorii artelor plastice în special la o întâlnire online, pe pagina instituției https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila, cu MARILENA IOANID – artistă plastică, profesoară la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila.

De altfel, spectaculoase tapiserii ale Marilenei pot fi admirate în sala Pro Arte a instituției (unele au fost expuse multă vreme în holul prefecturii brăilene), iar câteva desene în expoziția Salonul anual la artiștilor brăileni care încă mai este deschisă la Galeriile de Artă Brăila de la parterul sediului CJCPCT. În video regăsiți și lucrările Marilenei Ioanid – mai multe desene.

Marilena Ioanid (mai multe detalii pe site la http://www.ioanid.ro/) a absolvit Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, secția Tapiserie; este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România cu o bogată activitate expozițională și participări la tabere de creație naționale și internaționale. Fiind și profesoară la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” se preocupă în mod deosebit de elevii talentați și îi ajută să se pregătească intens pentru un viitor artistic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.