Teatrul ”Cărăbuș”, invitație la premieră: ”Peter Pan și Wendy”


*Duminică, 21 februarie 2021 * Conform programului de pandemie, două spectacole, de la 11.00 și de la 12.30

Bucuria întâlnirii cu poveștile la Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila continuă – chiar încetinită de pandemie (în ultima perioadă se joacă doar sâmbăta și duminică, câte două spectacole, cu respectarea normelor de securitate sanitară – distanțare, deci sunt mai puține locuri disponibile în sala de spectacole, copiii mai mari poartă măști, evident că adulții poartă și ei masca de protecție). Sâmbăta aceasta este programat spectacolul ”Vulpița cea faimoasă”, iar duminică e… surpriza. Premiera – cu public – ”Peter Pan și …Wendy” după binecunoscutele întâmplări cu cele două personaje celebre ale autorului scoțian J. M. Barrie. Vor fi două întâlniri cu publicul, de la 11.00 și de la 12.30.
Spectacolul este realizat de regizorul Traian Savinescu, invitat de Daniela Mihovici – managerul teatrului ”Cărăbuș” – să pună în scenă această minuantă aventură. “Este un spectacol pentru toate vârstele, cu actori şi păpuşi, într-un carusel ameţitor de muzici şi imagini. Un spectacol despre prietenie, despre libertate, despre teatru ca formă de evadare din cenuşiul cotidian, despre teatru ca fereastră deschisă spre visare”, subliniază regizorul care semnează deopotrivă scenariul, conceptul plastic.

Scenografia, costumele și păpușile sunt realizate de Bajko Attila (este angajat în Teatrul ”Merlin” de la Timișoara), muzica e compusă de Zeno Apostolache-Kiss. Regizor tehnic: Dămăroiu Daniel, Lumini: Perianu Costel. Sunet: Ardeleanu Sorin. Foto (Armanda Filipine) din repetiții.

Distribuția:
Wendy/ indianul Bufá – Ioana Popescu; Peter Pan/ muzicantul Sacâz – Aurora Popescu; Hook Piratul/ şamanul/ Foale – Iulian Gheorghe; Von Mega/ piratul Mus – Sofia Gabriela Cătrună; John/ indianul Zorró/ piratul Bric – Ionuț Ghinea; Dl Darling/ Talpă/ piratul Flux/ Krok – Mihai Jinga; Aţă/ indianul Alcón – Daniela Antonescu; Gaică/ Prinţesa indiană Tigré/ Clopoţica- Ştefana-Mihaela Niţă; Nana/ indianul Combá/ piratul Doc – Valentina Lepădatu; D-na Darling – Gabriela Picuş.

*** Traian Savinescu (n. 1950) a studiat la prima facultate chimia, apoi regia de teatru și literele. În 2001 – 2014 a condus Teatrul ”Puck” Cluj-Napoca, cinci ani ca director, restul timpul ca director artistic. Din 2014 este liber de contract și colaborează cu teatrele din întreaga țară.

Sir James Matthew Barrie (1860 – 1937), scriitor și dramaturg scoțian, a creat personajele Peter Pan și Wendy – băiețelul care refuză să crească și fetița care își ia rolul de mamă și ocrotitoare pentru câțiva copii tare triști (Nota red. Pentru copii nici nu contează faptul că personajele sunt orfani… ci ideea de călătorie imaginară, de curaj oriunde și în confruntarea cu primejdiile!) încă din 1902, când a apărut prima poveste cu ei și prietenii lor, de asemenea copii care se lasă prinși în jocul minunat al imaginației.

Armanda Filipine & Braila Chirei, revista de cultură și informație


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.