De la școala brăileană Vădeni, mărțișoare pentru bătrânii din Centrul de asistență Baldovinești


*Alți ani au avut bucuria de a fi față în față, acum – în pandemie – a fost un eveniment online * Dar activitatea din proiectul educativ de voluntariat ”Adoptă un bunic!” a avut loc și așa, iar bunicii din căminul Baldovinești au primit prin mediul virtual urările de ”Primăvară frumoasă” ale celor mici

1 martie 2021 sau sosirea primăverii este mereu prilej de bucurie când știi că e sărbătoarea tradițională, populară și foarte îndrăgită, numită MĂRŢIŞOR. Știm, toată lumea se bucură de primăvară, dar în zona noastră mai ales doamnele şi domnişoarele pentru că primesc în dar o floare sau un mic obiect repezentativ pentru acest anotimp legat cu tradiționalul şnur împletit cu fir roşu şi fir alb. Iar când mărțișoarele sunt confecționate de mâini gingașe și au destinatari preciși, cu atât mai mult e bucurie, cu atât mai mare.

  Dar anul acesta n-a mai fost chiar ca altădată. Spre exemplu, primul Mărţişor Altfel pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Vădeni, județul Brăila, implicaţi în Proiectul educativ de voluntariat ”Adoptă un bunic!”, a fost… online. Minunaţii copii îndrumaţi de profesoarele Steluța Perianu – directorul şcolii, Elena Avârvărei şi Liliana Damian au confecţionat mărţişoare pentru bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Baldovineşti dar nu le-au putut oferi personal. De această dată, emoţia celor mici a ajuns la destinatari în formă virtuală. Medicul Adela Cânjău – directorul Centrul de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria” (așa se numește în acte căminul pentru bătrâni) Baldovinești – și întreg colectivul de cadre medicale au fost, de asemenea, foarte impresionați de gestul elevilor, iar bunicii au avut ochii de lacrimi, așteptând vizita copiilor. Poate că anul viitor (fără pandemie, sperăm!) mărțișorul va fi și cu îmbrăţişări reale!

Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.