La interviurile Centrului de Creație Brăila, invitată Veronica Dobrin


*În 16 martie 2021, de la ora 11.00 * Transmisie LIVE pe pagina Facebook a instituției

Așa cum deja brăilenii au înțeles, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (sau Centrul de Creație https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila/) Brăila prin noul manager, Alina Petronela Sulicu, a ales să fie cât se poate de des în fața consumatorului de cultură și modalitățile pentru atingerea acestui deziderat sunt strâns legate de transmisia LIVE pe unul dintre canalele de acest gen cele mai populare, rețeaua Facebook.

În această lună calendaristică a demarat un nou ciclu de întâlniri, după cele intitulate ”Momente artistice” (unde am fost invitată în 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale https://youtu.be/BGDq1qllrzg), sub genericul ”Întâlnirile Centrului”. Astfel, în 16 martie 2021 de la ora 11.00 dialogul va fi cu profesoara Veronica Dobrin – numită ”Doamna de aur a culturii brăilene” (preluare dintr-un articol de presă de mai demult), cea care a fost învățător, profesor, director de școală, apoi a condus Inspectoratul pentru Cultură devenit după 1989 Direcția pentru Cultură, apoi a fost mulți ani directorul Teatrului ”Maria Filotti” Brăila unde a dezvoltat împreună cu regretata regizoare Cătălina Buzoianu (13 aprilie 1938, Brăila – 3 august 2019, București) ”Festivalul Zile și Nopți de Teatru European”, dar și cu criticul de teatru Doina Papp. Și tot la teatrul dramatic brăilean, Veronica Dobrin a făcut parte (dar nu ca director, ci din calitatea de conducător la Inspectoratul Județean pentru Cultură) din echipa care a lucrat la restaurarea clădirii, în perioada 1974 – 1985, lucrările speciale din zona arhitectură-arte plastice fiind coordonate de regretatul arhitect Virgil Mihăescu (avea un bust în foaierul mic al teatrului). De asemenea, Veronica Dobrin face parte din Fundația ”Hariclea Darclee” care dezvoltă, sub coordonarea sopranei Mariana Nicolescu, Festivalul și Concursul internațional de canto ”Hariclea Darclee” de la Brăila.

Înregistarea întâlnirii cu Veronica Dobrin va fi disponibilă pe pagina https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila/ de unde o vom prelua și noi pe canalul You Tube Armanda Filipine, acolo unde veți regăsi, pe lângă multe altele (activătăți ale noastre), și Momentul artistic (https://youtu.be/Mb3Gs9QJQ28) cu invitat artista plastică prof. Marilena Ioanid, Momentul dedicat memoriei regretatului interpret Jean Moscopol (https://youtu.be/r1aJcJdyk3w) despre care a vorbit nepoata sa, artista plastică prof. Jana Andreescu.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.