Foarte curând, vaccinare împotriva COVID-19 și la medicul de familie


*De asemenea, o altă noutate este prezentarea (la vedere, pe site) a tipului de vaccin care este disponibil în centre * Vor fi deschide 120 cabinete noi pentru vaccinul BioNTech/Pfizer * Din aprilie încep activitatea și cabinetele mobile de vaccinare pentru mediul rural și localitățile fără medic de familie

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă (foto) – președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – a prezentat astăzi, 24 martie 2021, căteva noutăți din campania națională de vaccinare.

Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2021 fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) va avea afișat tipul de vaccin. În acest fel, persoanele care își fac programare într-un centru de vaccinare, sau care optează pentru lista de așteptare, vor ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru.

O altă noutate constă în faptul că va crește numărul de persoane vaccinate în fiecare cabinet, începând cu 16 aprilie; în cele douăsprezece ore ale programului de lucru, capacitatea de vaccinare a fiecărui centru se va majora de la 60 la 90 persoane pe zi. Din data de 13 aprilie, vor fi deschide alte 125 cabinete de vaccinare cu produsul BioNTech/Pfizer.

Tot în luna aprilie începe activitatea de vaccinare cu centre mobile în localitățile cu incidență cumulată crescută a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, respectiv localități din mediul rural, localități defavorizate care nu au medic de familie.

Nu în ultimul rând, încep pregătirile pentru includerea medicilor de familie în campania de vaccinare, prin cabinetele proprii de medicină de familie unde vor fi distribuite vaccinuri de la Johnson&Johnson și AstraZeneca. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți pe care îi are în arondare și va prelua cu prioritate persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice.

** Conform raportării de pe site-ul oficial privind vaccinarea ancovid, până la data de 24 martie 2021 au fost vaccinate în România 1.831.477 persoane (cele mai multe cu serul BioNTech/ Pfizer) – în Brăila 27.336 persoane vaccinate până acum – și au fost anunțate peste 9.000 de reacții adverse (majoritatea, minore – cefalee, amețeli, dureri musculare)

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.