Agenții comerciali care utilizează case de marcat le pot, de azi, conecta direct la ANAF


*Sunt două termene limită, stabilite după discuții la Ministerrul Finanțelor cu asociațiile tehnicienilor în domeniu: 30 iunie 2021 pentru marii contribuabili și 30 noiembrie 2021, pentru ceilalți

O nouă facilitate în mediul economic românesc, așteptată și necesară, e disponiblă de astăzi, 31 martie 2021, când toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al ANAF. Detalii pe site-ul Ministerului Finanțelor la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF

Alexandru Nazare – ministrul Finnațelor: ”Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au realizat calendarul de implementare în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat la ANAF fără să primească sancțiuni în următoarele 3 luni.

Termenele limită de conectare sunt 30.06.2021pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatori economici încadrați în categoria marilor contribuabili și 30.11.2021 pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatori economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.