La Podul peste Dunăre, cum am spus deja, se lucrează conform graficului


*Va începe curând operațiunea de montare a firelor de oțel care vor forma cele două cabluri de susține a podului suspendat – întâi lansarea va fi prin apa Dunării, și cu ajutorul scafandrilor

Am revăzut de aproape (10 aprilie 2021) cum se lucrează la Podul peste Dunăre de la Brăila – Tulcea (despre care am scris recent în articol la https://brailachirei.wordpress.com/2021/04/08/podul-peste-dunare-de-la-braila-tulcea-tot-mai-vizibil/). Așa cum știm, proiectul este unul amplu – cuprinzând și drumurile adiacente (evident necesare) – și este finanțat din fonduri europene.

****

Ne-a oferit detalii referitoare la stadiul la zi al activităților de șantier VIOREL EȘANU – tehnician constructor (angajat al companiei Astaldi), inspector monitorizare lucrări. Astfel, vom fi pe fază – putem urmări evoluția lucrările și pe paginile facebook ale Companiei de Drumuri și Ministerului Transporutrilor – când se va lucra (întâi cu ajutorul scafandrilor, pentru că se vor lansa prin apa Dunării) la montarea cablurilor (din fire de oțel, aduse din Japonia, care se împletesc formând cele două cabluri de ancoraj necesare Podul suspendat; cu o lungime totală de 81.000 kilometri… ar putea înconjura globul pământesc de două ori!) care vor susține podul. Nota red. Am fost pe șantier la provocarea Consiliului Județean Brăila, fiin dcu noi și președintele Francisk Iulina Chiriac.

Sunt aproape gata și cei doi piloni/ turnuri de susținere, care în final vor avea 192 metri înălțime. Podul peste Dunăre la Brăila – Tulcea va fi cea mai înaltă construcție din România și al treilea pod, ca dimensiuni, din Europa.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Un gând despre „La Podul peste Dunăre, cum am spus deja, se lucrează conform graficului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.