„Un cuplu ciudat” de Neil Saimon, premiera la Teatrul „Maria Filotti”


*Sâmbătă, 15 mai și duminică, 16 mai 2021, în fiecare seară de la ora 18.00

Teatrul dramatic ”Maria Filotti” are o nouă premieră – în condiții de pandemie (cu puțin peste 1 la mia de locuitori incidența infectărilor în municipiul Brăila este permisă ocuparea sălii în procent de 30 la sută). Astfel, spectacolul ”Un cuplu ciudat” de Neil Simon în regia lui Dan Mirea (actor, regizor, experiență de două decenii în domeniu) va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, 15 mai și la premieră duminică, 16 mai 2021, în fiecare seară de la ora 18.00 – in sala mare.
Distribuția îi cuprinde pe actorii Monica Ivașcu, Flori Popa, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Elena Andron, Wanessa Radu, Silvia Tariq, Zane Jarcu, Dan Moldoveanu.

Regizorul: „La Brăila, am găsit un colectiv artistic extraordinar, cu actori pe care-i prețuiesc și alături de care am legat o prietenie durabilă. Acest spectacol mi-a oferit atât mie, cât și actorilor, șansa să descoperim inepuizabilul comic al acestui text fascinant. Regizoral, am încercat să dau o notă de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea oferă răspunsuri, pe care atât noi ca artiști, cât și spectatorii le căutam în teatru. În aceste vremuri, în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne, sigur, ,,vaccinul” și ,,antidotul” sufletelor noastre. Sunt la prima colaborare cu Teatrul ,,Maria Filotti” din Brăila și mulțumesc distribuției alături de care am lucrat extraordinar! Iar pe dumneavoastră, dragi spectatori, vă aștept aici, în cel mai frumos teatru din România, în seara premierei, să vă cunosc, să vă aplaud și să vă mulțumesc, pentru că sunteți sensul existenței noastre ca artiști. Cu prețuire și respect, Dan Mirea”.

** Neil Simon (Marvin Neil Simon, 4 iulie 1927, Bronx, New York – 26 august 2018, New York) a fost unul dintre cei mai populari dramaturgi din istoria teatrală americană. A scris și piese pentru televiziune, nu doar pentru teatru, dar și librete. Spectacolul care se joacă acum în premieră, în original ”The odd cuple”, a fost scris în 1965 și a fost unul din marile succese de public. Piesele sale au fost recompensate cu numeroase importante premii, inclusiv cu râvnitul Pulitzer Prize.

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.