10 mai, serbat la Muzeul Brailei „Carol I”


*Luni, de la ora 14.00 cu program cuprizând o expoziție, recital cu cvintetul Filarmonicii ”Lyra – Cavadia” Muzica Militară a Garnizoanei, cu reconstituirea unui ceremonial de acordare a decorațiilor

Cercetator dr. Costin Croitoru – manager interimar Muzeul Brailei „Carol I”: „10 mai are în istoria românilor o semnificație aparte, motiv pentru care, multă vreme, a și fost ziua națională a României (1866-1916 și 1918-1947). Actualmente, Legea nr. 103 din 14 mai 2015 stabilește faptul că „Ziua de 10 Mai va fi sărbătorită în fiecare an ca sărbătoare națională” prin organizarea de manifestări cultural-artistice. Prin urmare, deloc întâmplător, Muzeul Brăilei „Carol I” va celebra această zi”.

Programul este unul interesant și merită prezenta, chiar dacă pandemia nu mai permite atât de mult public (Brăila are încă, în municipiu incidența îmbolnăvirilro de peste 1 la mia de locuitori). Activitățile sunt reunite sub genericul „Timpuri ale memoriei: 10 mai 1866 – 1877 – 1881”. Astfel, va fi evocată semnificația zilei de 10 mai (numită, pe bună dreptate, multă vreme Zi Regală), se va vernisa expoziția temporară „Steaua și Coroana României” cuprizând ordine militare, decorații și efecte militare (foto) din colecția particulară a brăileanului Marius Diaconu. De asemenea, va avea loc un recital cameral susținut de cvintetul Filarmonicii „Lyra – George Cavadia” Brăila cu un program ales anume de col (r) prof. Petrea Gogu – directorul Filarmonicii, iar. în partea a doua va fi reconstituit demonstrativ un ceremonial de acordare a decorațiilor, acompaniat de un microrecital de cântece patriotice susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Later up date. Am fost acolo și am filmat

https://www.facebook.com/ArmandaFilipine/videos/10220238070048998

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.