Avertizare meteo. Ploi torențiale și vijelii


*În intervalul 19 mai, ora 17.00 – 21 mai, ora 11.00 * Avertizare COD GALBEN pentru Transilvania, Maramureș, zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei * COD PORTOCALIU penru Banat, Crișana, zona de munte

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru intervalul 19 mai, ora 17.00 – vineri, 21 mai 2021, ora 11.00 ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică în special în Transilvania, în Maramureș, în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, dar și în nordul Carpaților Orientali.

Se vor înregistra ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Pentru aceste zone a fost emis cod galben.

Meteorologii estimează că fenomene similare vor fi și în restul țării, dar în intervale mai scurte de timp.

Pentru acelaşi interval de timp, pentru Banat şi Crişana și pentru zona de munte a fost emis cod portocaliu. Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40-50 l/mp şi izolat 70 l/mp. La altitudini de peste 1700-1800 m ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari.

Armanda Filipine & Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.