La Școala ”Alecsandri” Brăila, un 1 iunie special


*“Fă-te suflete copil/ Și strecoară-te tiptil…” altfel spus, activități care s-i facă pe micuți să uite de pandemie * Veselia și jocul au fost la ordinea zilei

Putea să fie 1 iunie 2021 și elevii Școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” din Brăila să nu serbeze Ziua Internațională a Copilului împreună cu doamnele învățătoare, profesoare? Evident că așa ceva iese din discuție. Astfel că putem să-i felicităm pentru activitățile în care bucuria și veselia au fost la ordinea zilei. S-au conectat la distracția educativă elevi din ciclul primar și elevi din ciclul gimnazial, surprinși și de mascotele unor personaje îndrăgite de ei, cu baloare colorate, ritm de dans, surprize dulci care i-au însoțit în sărbătoarea atât de așteptată.

Cadrele didactice, coordonate de profesor Alina Adriana Tudor – directorul Școlii ”Alecsandri”, au desfășurat la clasă activități prin care au subliniat că cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este copilăria, vârsta inocenței, a jocului, a prieteniilor.

La clasa I B, învățătoarea Gabriela Vlad și elevii au cântat, au vizionat filme, au primit diplome. În mod deosebit, au fost evidențiați elevii care s-au evidențiat la Concursul “Brăila prin ochi de copil”.

La a III-a A, învățătoarea Cristina Băceanu a lecturat o scrisoare în care elevii clasei au identificat elemente caracteristice copilăriei, făcând o paralelă între spațiul cosmic și universul candorii și jocului. Finalul, după discuții pe teme aminite, a fost realizarea unui lapbook.

La clasa I B, micuții elevi au sugerat – nu oricum, și după un adevărat brainstorming – ce înseamnă a fi copil, dar au vizionat și secvențe din filme artistice celebre și au admirat lucrări plastice realizate de artiști români inspirați de copii și copilărie. Totodată, au completat fișe de lucru pregătite de învățătoarea Camelia Chirchiboi și au desenat cu plăcere.

Pentru că 1 Iunie este o sărbătoare a copiilor din lumea întreagă, elevii clasei a II-a indrumați de profesor Alina Grigoriță au redactat mesaje pentru copii de alte naționalități și au realizat o expoziție cu lucrări plastice ilustrând universul copilăriei.

Nota red. Cum s-ar spune, a fost o zi plină a copilăriei care învață jucându-se. Așa e bine să fie la școală! Bravos!

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.