Supărări în USR PLUS înainte de alegerea președintelui după fuziune, la Brăila


*”Aripa” PLUS acuză colegii de la USR că și-au aranjat prezența la viitoarele alegeri în așa fel încât delegații să fie numai de la USR * În acest context, membrii Birourilor Municipal și Județean de la PLUS anunță că vor demisiona

Comunicatul de presă transmis astăzi, 14 iunie 2021, arată că politica poate deveni (și) locul unor aranjamente (dacă e adevărat, e urât!) care nu pun în balanță bunul mers al comunității, pentru că – așa cum reiese din text – nu se ține cont mereu de echilibrul grupulu (ceea ce e grav! mai ales în politică), ci doar de interesele unei părți (mai mici) din grup.

Dragi brăileni, în zilele de 12 și 13 iunie 2021 au avut loc alegerile pentru constituirea noului birou al filialei municipale USR Brăila. Alegerile s-au desfășurat în contextul fuziunii dintre USR și PLUS și, în urma acestor alegeri, ar fi trebuit să rezulte un nou birou de Organizație Municipală mai puternic cu mai mulți membri, cu mai multe reprezentativitate pentru membri și simpatizanții USR și PLUS. Din păcate, deși membrii PLUS au crezut cu sinceritate în această fuziune și în faptul că, în urma ei va rezulta un partid mai puternic, cu oameni mai mulți, mai buni și mai competenți, vechea filială USR Brăila, în frunte cu domnul Cătălin Stancu și domnul Nicușor Ciocan, a preferat să transforme acest proces electoral într-o întrecere de tip „care pe care” după principiul „ori ai lor, ori ai noștri”. În acest scop au mobilizat un număr impresionant de persoane care au devenit membri USR în urmă cu doar o lună și care, cu siguranță, de mâine nu vor mai fi membri USR, au dus la perfecțiune metoda „autobuzul” și au făcut tot posibilul ca oamenii mobilizați de ei la vot să vină cu instrucțiuni precise și clare, de a vota doar membrii vechiului USR și, în niciun caz, vreun membru din fostul partid PLUS. Premergător acestor alegeri, Cătălin Stancu s-a folosit de poziția deținută în Biroul Național al USR și de calitatea de membru în comisia de rezolvare a contestațiilor pentru a bloca accesul unor membri, din fostul PLUS, la a-și exercita dreptul de vot. Printre cei contestați de dl Stancu s-a aflat inclusiv unicul primar al USR Brăila, Ionuț Postolache. În aceste condiții, în urma alegerilor din acest weekend, a rezultat un birou de Organizație Municipală în care se regăsesc exclusiv membri USR, nu există niciun membru al fostului partid PLUS, și, în echipa de delegați care va fi convocată în weekendul viitor pentru alegerea președintelui de Organizație Județeană au fost „aleși” exclusiv membri USR, niciun membru ex-PLUS. Dată fiind atitudinea despotică și excluzivă a vechii conduceri a USR Brăila, majoritatea membrilor biroului Municipal și biroului Județean al fostului partid PLUS Brăila își anunță, pe această cale, intenția de a demisiona, lăsând la latitudinea fiecărui membru și simpatizant PLUS alegerea de a mai rămâne sau nu pe direcția impusă de Cătălin Stancu și Nicușor Ciocan, cu sprijinul tacit al conducerii centrale a partidului.

Vă mulțumim!

Biroul Județean PLUS Brăila

Biroul Municipal PLUS Brăila

Nota red. Fuziunea celor două formațiuni, conduse încă la centru de Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR), a fost decisă de instanță la mijlocul lunii aprilie 2021, iar congresul pentru alegerea președintelui noii formațiuni ar urma să aibă loc în luna septembrie a acestui an, evident după sunt alese structurile de conducere în toate județele. Din PLUS Brăila face parte și medicul vetrinar Mihai Isvoranu care a candidat la Primăria Brăila pentru funcția de primar în alegerile locale din toamna anului trecut (un candidat bun, care ar fi avut șanse reale dacă ar fi fost prezentat din vreme electoratului, mai ales că pe țară scorul bun al USR – PLUS era unul care putea să se răsfrângă și către Brăila).

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.