Workshop în „Atelierele CRED – Bune practici în educație” la Brăila, cu partener Casa Corpului Didactic


*Tema generală a reuniunii, parte a proiectului european CRED, este ”Strategii de identificare a nevoilor de învățare ale elevilor pentru prevenirea/ reducerea eșecului școlar și a abandonului școlar” * Worshopul este doar unul din cele 90 incluse în proiectul CRED pentru întreaga țară, toate derulate cu parteneri Casele Corpului Didactic

Casa Corpului Didactic (CCD) Brăila este organizator local al workshopul ”Strategii de identificare a nevoilor de învățare ale elevilor pentru prevenirea/ reducerea eșecului școlar și a abandonului școlar”, parte a proiectului european CRED. Evenimentul are loc sâmbătă, 19 iunie 2021, și se desfășoară în corpul 2 al Inspectoratul Școlar Județean Brăila (din str. Petru Maior nr. 20) în intervalul orar 8.30 – 17.00.

Workshopul face parte din proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” și – așa cum subliniază inițiatorii – marchează un nou moment important în implementarea activităților din proiectul CRED (o prescurtare simplă de la „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020). Practic, se derulează la nivel național, 90 de workshop-uri sub genericul „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, toate organizate în colaborare cu Casele Corpului Didactic din România. În cele 90 de activități se estimează că vor participa 4.500 persoane, respectiv personal didactic din învățământul preuniversitar primar și gimnazial – dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale școlare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali.
Fiecare eveniment va avea caracter interactiv, în care se va urmări valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie. De asemenea, formatul va facilita reflecția participanţilor cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare”, afirmă inițiatorii. Detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate, la www.educred.ro.

La workshop-ul organizat de CCD Brăila vor participa experți în dezvoltare curriculară, autori de manuale școlare, autori de resurse educaționale deschise, participanți la proiecte naționale sau internaționale, personal didactic cu funcții de conducere, cadre didactice din învățământul primar și din cel gimnazial, reprezentanți ai partenerilor sociali, reprezentanți ai ONG, reprezentanți ai echipei centrale/ regionale/ locale – experți din proiect. Lectorul evenimentului este conf. univ. dr. habil. Valerica Anghelache de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați. Evident că gazdă va fi prof. dr. Cristian Elena Anton – directorul CCD, care este și expert local CRED.
În deschiderea evenimentului brăilean de sâmbătă sunt așteptați Gabriela Bratu și Dorin Roșcan (experți CRED la nivel național) – reprezentanții Ministerului Educației, precum și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brăila – prof. Nicolae Cătălin Stănică (formator județean CRED), dar și Ștefan Torcărescu – directorul CCD Buzău care este și expert regional CRED.

Workshopul de la Brăila este organizat pe patru ateliere cu temele: Eșecul școlar – predictor al abandonului școlar (sesiunea 1); Modele explicative de părăsire timpurie a școlii (sesiunea 2); Identificarea nevoilor de învățare ale elevilor – oportunitate și strategii (sesiunea 3); Identificarea nevoilor de învățare ale elevilor – implicații asupra procesului de predare – învățare – evaluare (sesiunea 4).

Prin proiectul european CRED, aproape 900 de profesori din județul Brăila au participat la activități de formare. De la debutul proiectului, s-au desfășurat 8 serii de formare care au cuprins 9 grupe dedicate învățământului primar (la care au participat 202 profesori), 29 grupe dedicate învățămîntului gimnazial (cu 687 profesori participanți, profesori care predau disciplinele: limba și literatura română, limba engleză, limba franceză, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, religie, informatică, educație fizică și educație muzicală).

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Un gând despre „Workshop în „Atelierele CRED – Bune practici în educație” la Brăila, cu partener Casa Corpului Didactic”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.