Avertizări meteo. Vijelii și ploi abundente


*Astăzi, 2 iulie 2021, până la ora 23.00

Administrația Națională de Meterologie a amis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabila astazi, 2 iulie 2021, intre ora 10.00 si ora 23 00. În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Tot acum a fost emis si o avertizare se COD PORTOCALIU – instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente – cu valabilitate 2 iulie, ora 10.00 – 2 iulie, ora 23.00. În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-70 l/mp.
Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse

Nota red. Prin comparație, putem spune că nici pe alte meleaguri nu e prea grozav… alții au probleme din cauza căldurii prea mari. În Canada, zilele trecute au murit peste 100 de persoane – decese cazute de caniculă. În Grecia, ieri s-au înregistrat temperaturi de peste 44 grade Celcius…

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.