Fotograful Dávid Botond din Odorheiul Secuiesc și proiectul Geofolk, Premiul Cetățeanului Euroepan 2021


*Este unul dintre cele 29 proiecte laureate

Fotograful Dávid Botond (foto stânga) din Odorheiu Secuiesc a primit Premiul ”Cetăţeanul european 2021” pentru proiectul Geofolk care reuneşte una cea mai mare colecţii de fotografii cu persoane în costume populare, imagini surprinse în ultimii ani de fotograful român. Nota red. Este o colecție binevenită, atât pentru spațiul românesc – oricum unul multicultural și etnic, dar și pentru alte culturi europene. Interesant este că fotograful nu alergat neapărat după costume (vechi sau noi) tradiționale, ci a ales să fi=ormeze o colecție cu oameni costumați în portul popular al diferilor etnii – unii sunt surprinși la evenimente (publice ori particulare), alții au fost invitați de fotograf să se costumeze special pentru imaginea destinată proiectului. Oricum au fost imortalizate, costumele și oamenii din proiect sunt absolut minunați!

În total, 28 de proiecte (https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/files/be-heard/prizes/en-ecp-winners-2021.pdf) au câştigat anul acesta Premiul Cetăţeanului european. Geofolk (https://www.facebook.com/geofolk.org), lansat acum 9 ani în Odorheiu Secuiesc, cuprinde o colecţie foto de costume tradiţionale – pentru femei, bărbaţi şi copii, modele din toată Europa.


** Premiul Cetăţeanului European (http://epfacebook.eu/PremiulCetateanului_European) este o distincție pentru realizări excepționale şi este acordat în fiecare an de Parlamentul European.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.