Avertizări meteo. Cod galben: caniculă în sudul și estul țării, ploi în vest


*Valabil în 16 și 17 iule 2021 *  În regiunile sudice și estice, ANM avertizează că vremea se va menține caniculară și în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN – val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă – valabil în 16 și 17 iulie. În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 unități în regiunile extracarpatice. În regiunile sudice și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile.

O altă avertizare COD GALBEN, valabilă astăzi, 16 iulie, până mâine, 17 iulie, la ora 10.00 cuprinde instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.