Baraj plutitor pentru stoparea deșeurilor de plastic; în golful Cernei


*Este al doilea baraj montat de Apele Române împreună cu voluntari * Primul există încă din 2020, pe Jiu și acesta a stopat deja 7 tone deșeuri din plastic

Sub genericul #VinereaVerde, acțiunile care să protejeze mediul continuă. Echipa de la Apele Române subliniază că „fiecare zi poate fi o ”alegere verde” și prietenoasă pentru natură și ape”. Și pentru că plasticul devine o problemă care afectează tot mai mult viața și mai cu seamă mediul, echipa de la Apele Române Banat a lucrat în golful Cernei și, împreună cu voluntari de la asociațiile „Cu apele curate” și „Mod of Life”, a fost montat aici un baraj de reținere a plutitorilor mici. Este al doilea baraj de acest tip, primul fiind montat, în vara 2020, pe râul Jiu, în dreptul barajului Ișalnița.

Nota red. De mentionat este ca acest prim baraj a stopat deja 7 tone de deșeuri din plastic; ceea ce spune mult despre felul în care „iubesc” unii oameni natura. De fapt, asta arată și că nu avem o educație serioasă pentru mediu (și chiar nu există! Pentru că acțiunile de strângere a gunoaielor, din diverse locuri, pe care le mai fac echipe de elevi nu se cheamă educație ecologică. Ele sunt doar o formă prin care arăți, practic, unui copil, că trebuie muncă pentru a păstra curățenia), dar și că autoritățile – de control – nu se implică prea mult în sancționarea severă a celor care aruncă peste tot ambalajele de plastic etc.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.