Efectele ultimelor intemperii


*Probleme in 36 localităţi din 15 judeţe * Inundaţii din ultimele 24 ore au condus la evacuarea a zeci de persoane

Statistica de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a recentelor probleme cauzate de intemperii, indică 36 localităţi din 15 judeţe afectate în urma ploilor abundente din ultimele 24 ore (20/ 21 iulie), zone unde zeci de persoane au fost evacuate, a fost restricţionat temporar traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale.
În ultimele 24 ore, ploile abundente au produs efecte în 36 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. S-a acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme” – din comunicarea IGSU.
La Rucăr, 20 persoane au fost temporar izolate in pensiune din cauza unei viituri În Lereşti, tot din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 persoane care se aflau în apropierea răului. În campingul Zănoaga (foto), viitura din cursul nopţii a blocat 25 persoane cu rulotele/autoturismele în camping; apele s-au retras destul de repede. Pompierii militari au intervenit şi în Buşteni unde, din cauza unei viituri, 8 persoane au fost evacuate preventiv și relocate la Mănăstirea Buşteni.
Traficul rutier a fost blocat pe drumul judeţean DJ 714 (Dâmboviţa) şi restricţionat pe drumul naţional DN 74A (Alba) din cauza unui podeţ avariat de viituri, a fost temporar afectat pe patru drumuri naţionale (DN 75 – Alba, DN 2D – Covasna, DN 68A – Hunedoara şi DN 1 – Prahova) şi trei drumuri judeţene (DJ 121C – Covasna, DJ 687D – Hunedoara şi DJ 687E – Hunedoara), din cauza arborilor căzuţi pe carosabil, a apei şi aluviunilor de pe şosea.
Din nefericire, efecte hidrometeorologice vor mai fi, pentru că avertizările de la Administraţia Naţională de Meteorologie – de instabilitate atmosferică în întreaga ţară – își vor face efectul, așa cum s-a văzut deja.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.