În Aeroportul Internațional din Sibiu, identificarea persoanelor infectate COVID cu echipe canine


*Câinii sunt antrenați în Centrul Chinologic MAI de la Sibiu într-un proiect pilot parte din măsurile suplimentare pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19

De câteva zile, călătorii sunt uimiți să vadă câini în aeroportul din Sibiu, și nu unii oarecare, ci specializați în depistare pandemică. Câinii au fost special antrenați în Centrul Chinologic al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Sibiu în proiectul pilot, parte din măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Echipele canine se alătură, pentru o perioadă de doua luni, personalului din Aeroportul Internațional Sibiu pentru detectarea persoanelor care sunt infectate cu virusul SARS-COV-2, pe fluxul de intrare în țară. Acest demers este adiacent formalităților și măsurilor legale luate pentru gestionarea crizei sanitare in pandemie. Proiectul pilot este pus în practică printr-un parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, personalul de specialitate medical fiind cel care oferă îndrumare pasagerilor confirmați, în urma unui test rapid, pentru infecția Sars-Cov-2 si pentru ce au de făcut în continuare, chiar in aeroport.

România este printre puținele țări care au reușit să dreseze câini în acest sens. Câinii polițiști nu pun în pericol viața persoanelor, ei fiind însoțiți permanent de conductori.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.