La CCD Brăila, Simpozionul regional interjudețean de materiale didactice 2021 pentru elevi


*Această ediție a fost online *Au participat cu lucrări 83 elevi din județele Brăila, Alba și Caraș Severin

La Casa Corpului Didactic (CCD Brăila a avut loc, de data aceasta în format online, Simpozionul Regional Interjudețean de Materiale Didactice 2021 pentru elevi îndrumați de cadre didactice, manifestare având obiectivul de a ajuta la dezvoltarea creativității din educație și de promovare a inovării didactice în rândul elevilor.

În concursul 2021 au fost înscrise online materiale, elaborate în perioada mai 2020 – aprilie 2021, de la 83 elevi din județele Brăila, Alba și Caraș Severin. Conform regulamentului, materialele au concurat pe secțiunile Referate stiintifice – online (PowerPoint / Prezi), mijloace audiovizuale în format electronic – online (film educațional, CD cu soft educațional/ soft utilitar), materiale grafice – online (planșe, hărți), platforme educaționale – online – jocuri didactice în format electronic – online, roboti – online (film de prezentare pentru constructie/ programare/ testare). Concursul a avut 3 etape: la nivelul unității școlare, la nivel județean și etapa finală, la nivel interjudețean cu participare națională. Materialelor primite la CCD Brăila au fot evaluate de comisii formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brăila și ai CCD Brăila. Sesiunea de prezentare a materialelor a avut loc în perioada iunie 2021 – august 2021 la sediul C.C.D. Brăila, iar premierea participanților a avut loc online, diplomele fiind transmise de CCD Brăila la CCD.-urile din județele cu participanți.

La învățământul primar, toți cei 4 participanți au fost recompensați cu Premiul I.

La învățământ gimnazial și liceal, dintre cei 79 de participanți, s-au obținut 43 Premii I, 9 Premii II, 8 Premii III, 7 Mențiuni. Pentru 12 concurenți s-au oferit Diplome de participare.

O secțiune care a captivat elevii este secțiunea de robotică. Aici au participat elevii care au învațat să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta. Prima fază e bazată pe roboței virtuali și e 100% online. Faza a doua a presupus construirea unor roboţei fizici și testarea lor, realizată în acest an tot online. Obiectivul concursului a fost în anul școlar 2020 – 2021 să atragă cât mai mulți elevi care să înveţe colaborativ online.

La festivitatea de premiere online prof. dr. Cristina Elena Anton – directorul CCD Brăila – nu a uitat să amintească importanța antrenării elevilor și a cadrelor didactice îndrumătoare în elaborarea de conținuturi/ resurse educaționale ce pot fi utilizate atât pentru promovarea metodelor moderne cât și pentru îmbunătățirea calității educației. Evident că au fost adresate felicitări concurenților, materialele premianților au fost lăudate (așa cum merită). A fost organizată și o expoziție, tot online, cu cele mai interesante materiale, ca exemplu de bună practică în activitatea didactică.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.